Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Osteoporoz ve periodontal hastalık ilişkisi
2016
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Osteoporoz, kemik metabolizmasındaki bir bozukluk sonucun- da kemikteki protein örgüsünün seyrelmesiyle birlikte kemik mineral yoğunluğunun azalmasıyla ortaya çıkan ve kemiklerin çok kolay kırılabilmesiyle karakterize bir hastalıktır. Hem osteo- poroz hem de periodontal hastalık kronik ve multifaktöriyeldir. Kemik yıkımıyla sonuçlanır ve lokal ve sistemik faktörler varlığın- da daha şiddetli hale gelmektedir. Bazı çalışmalar osteoporozun periodontitis gelişimine katkı- da bulunduğunu gösterirken bazı araştırmalar bu sonuçları desteklememektedir. Bu derlemenin amacı, osteoporoz ve peri- odontal hastalık arasındaki ilişkinin detaylı olarak değerlendir- ilmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Osteoporosis and periodontal disease
2016
Dergi:  
7tepe Klinik
Yazar:  
Özet:

Osteoporosis is a disease that occurs as a result of a disorder in bone metabolism—and is a disease that occurs with a decrease in bone mineral intensity along with the dilution of the protein tissue in the bone and is characterized by a very easy breakdown of the bones. Both osteo-poral and periodontal diseases are chronic and multifactorial. It results in bone destruction and local and systemic factors become more severe in existence. Some studies show that osteoporosis contributes to the development of periodontitis, while some studies do not support these findings. The purpose of this collection is to evaluate in detail the relationship between osteoporosis and peri-odontal disease.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












7tepe Klinik

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 87
2023 Impact/Etki : 0.014
7tepe Klinik