Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Yumurta Tavuğu Kümesinde Gürültü Kirlilik Düzeyinin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi: Bursa Örneği
2022
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hayvan barınaklarında iç ortam koşullarının iyileştirilmesi ve optimum düzeyde tutulabilmesi hem hayvanlar açısından hem de çalışanlar için oldukça önemlidir. Verim artışına yönelik otomasyon sistemlerinin gelişmesi ve makineleşmenin artmasıyla kümesler içerisinde daha sistematik üretim gerçekleşmekte ve insan gücüne ihtiyaç azalmaktadır. Fakat makineleşmenin ve sürü büyüklüğünün genişlemesi kümes içerisinde gürültü kirliliği problemine neden olabilmektedir. Bu çalışmada, Bursa bölgesinde faaliyet gösteren batarya tipi kafeste yetiştiricilik yapılan yumurta tavuğu kümesinde gürültü düzeyleri ölçülmüş ve istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Çevre kirliliği ve hayvan refahına göre değerlendirilmesi amaçlanmıştır. İncelenen işletmede gürültü ölçer (EXTECH SDL600) ile kafes sıraları arasındaki koridorlarda ve kafes katlarında ölçülmüştür. Elde edilen gürültü verileri SPSS istatistik programıyla koridorlar arasındaki farklılıklar varyans analizi ve kümes içerisindeki çevresel faktörler (sıcaklık, nem ve rüzgâr hızı) ile arasındaki ilişki regresyon analiziyle belirlenmiştir. İncelenen işletmede yıl boyunca ölçülen sonuçlara göre maksimum gürültü şiddeti 80.6 dB, minimum gürültü şiddeti 76.3 dB olarak ölçülmüştür. Kafes sıraları koridorlarında ve katlarında ölçülen gürültü değerleri arasındaki farklılıklar istatistiksel açıdan önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Determination and Evaluation Of Noise Pollution In Layer Hen House: A Bursa Case Study
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 796
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi