Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 10
Bir Diplomatın Gayri Resmî Mücadelesi: Hamdullah Suphi’nin Bilinmeyen Gagauz Müdafaası
2020
Dergi:  
Tarih Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gagauz Türkleri hiç şüphe yoktur ki büyük Türk milletinin en müstesna topluluklarından biridir. Dilleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle Gagauzlar yıllara meydan okumuş ve kimliklerini muhafaza edebilmişlerdir. Hayli uzun yıllar varlıklarından dahi haberdar olunamayan Gagauzlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin raporlarına 1930’lu yıllardan itibaren girmeye başlamışlardır. İlgili yıllarda farklı büyükelçilik raporlarıyla devlet erkânına Gagauzlar hakkında bilgi verilmiştir. 1932’den itibaren ise Cumhuriyet ve Ulus gazetelerinde ilk defa Gagauzlar Türk toplumuna takdim edilmiştir. Zaman içerisinde Gagauzlara dair bilgiler arttıkça Türk Devleti’nin ve milletinin de onlara teveccühü ziyadeleşmiştir. Özellikle Hamdullah Suphi Tanrıöver’in gayretleri çok önemlidir. O, Gagauzları Türkiye’ye getirmek için çok çaba sarf etmiştir. Ancak hiç beklemediği bazı sorunlarla karşılaşmış ve çetin bir mücadeleye girişmiştir. Çalışmada titiz bir taramayla Hamdullah Suphi Tanrıöver’in bilinmeyen gayretlerine yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

A Diplomat's Official Struggle: Hamdullah Suphi's Unknown Gagauz Struggle
2020
Dergi:  
Tarih Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Gagauz Turks are undoubtedly one of the most exclusive communities of the great Turkish nation. With their languages, their beliefs, their cultures, the Gagues have challenged for years and have been able to preserve their identity. The Gagauz, who have not been aware of their existence for many years, have begun to enter the reports of the Republic of Turkey since the 1930s. During the relevant years, various embassy reports have been provided to the state's headquarters on the Gagauz. Since 1932, Gagauzlar was first presented to the Turkish society in the Republic and National newspapers. Within time the information about the Gagauz increased, the Turkish state and the people also grew to them. Especially the efforts of Hamdullah Suphi Godover are very important. He made a lot of effort to bring the Gaugues to Turkey. But he had a lot of trouble he had never expected and had a hard struggle. In the study, a rigorous scan will be placed on the unknown efforts of Hamdullah Suphi Godover.

Anahtar Kelimeler:

The Unofficial Struggle Of A Diplomate: Unknown Gagauz Defense Of Hamdullah Suphi
2020
Dergi:  
Tarih Dergisi
Yazar:  
Özet:

There is no doubt that the Gagauz Turks are one of the most exceptional groups of the great Turkish nation. With their tongues, beliefs and cultures, Gagauz people shine like a star in their geography. For many years, those who ruled the state for various reasons could not be aware of Gagauz. However, the bureaucrats of the newly established Turkish state started to compile information about the Gagauz people because, according to archive records, we start to see Gagauz people in the embassy reports after 1930. After 1932, news about the Gagauz began to appear in the Ulus and Cumhuriyet newspapers. The purpose of these news was to inform to the Turkish people about the Gagauz people. As the information about the Gagauz increased in time, the favor of the Turkish state and its nation became more frequent. Especially Hamdullah Suphi Bey’s efforts are very important. He made a great effort to bring the Gagauz to Turkey. However, he faced a number of problems he had never expected and engaged in a tough fight..

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tarih Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 771
Atıf : 1.247
2023 Impact/Etki : 0.035
Tarih Dergisi