Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
Effect of tooth preparation on microleakage of stainless steel crowns placed on primary mandibular first molars with reduced mesiodistal dimension.
2015
Dergi:  
Frontiers in Dentistry
Yazar:  
Özet:

Incomplete adaptation of stainless steel crown margins leads to microleakage. The aim of this study was to evaluate the effect of tooth preparation on microleakage of stainless steel crowns (SSCs) placed on mesiodistally reduced primary mandibular first molars.In this In vitro study, 60 primary mandibular first molars with reduced mesiodistal dimension were selected. Pulp cavities were filled with amalgam and occlusal surfaces were reduced. The samples were randomly divided into two groups (groups P and BLP). Standard preparation was done in group P with only proximal reduction. In group BLP, after reducing the proximal undercuts, buccal and lingual surfaces were slightly reduced. Occlusal one-third of the buccal surfaces was beveled in both groups. Then, the SSCs of the primary maxillary and mandibular first molars were fitted and cemented in P and BLP groups, respectively. After immersing the samples into deionized water, thermo-cycling, and immersion in 2% basic fuchsin, the samples were sectioned buccolingually. The mesial halves were evaluated microscopically for microleakage in both buccal and lingual margins. Data were analyzed using Mann-Whitney U test in SPSS 19 at the significant level of 0.05.There was a significant difference in microleakage of the buccal margin (P=0.003); whereas, the difference observed in the lingual margin was not significant (P=0.54).We suggest reduction of buccal and lingual surfaces of mesiodistally reduced primary mandibular first molars and placing lower (mandibular) crowns.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Frontiers in Dentistry

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 854
Atıf : 372
Frontiers in Dentistry