Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
HAVAYOLLARININ PAZARLAMA VE FİNANSAL ETKİNLİKLERİNİN STOKASTİK SINIR ANALİZİ YÖNTEMİ İLE İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 2016 yılı için 42 havayolu firmasına ait finansal ve pazarlama göstergeleri kullanılarak havayollarının ücretli yolcu mesafesi üzerinden etkinlikleri stokastik sınır analizi (SSA) yöntemi kullanılarak bulunması amaçlanmıştır. Ücretli yolcu mesafesi üzerinde çoklu regresyon analizi ile havayollarının finansal göstergelerinden olan likidite bileşeninin, pazarlama göstergelerinden olan Skytrax sıralamalarının ve filo sayılarının etkili olduğu görülmüştür. Analiz sonucuna göre şirketlerin likiditeleri arttıkça ücretli yolcu mesafesi azalmaktadır. Skytrax sıralaması arttıkça yani sıralamada şirketlerin memnuniyet/kalite sıralaması düştükçe ücretli yolcu mesafesinin ise azaldığı, son olarak şirketlerin filo sayısı arttıkça şirketlerin sattığı koltukların göstergesi olan ücretli yolcu mesafesi değişkeninin arttığı görülmüştür. Stokastik sınır analizi (SSA) sonuçlarına göre ücretli yolcu mesafesinde pazarlama ve finansal değişkenler kullanılarak Hawaiian Airlines, Korean Air, Singapore Airlines, United Airlines şirketleri diğer 38 şirkete göre göreli olarak etkin bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Airlines' Marketing and Financial Efficiency By Using Stochastic Frontier Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to use the financial and marketing indicators of 42 airline companies for the year 2016 by using stochastic frontier analysis (SSA) method. Multiple regression analysis on revenue per kilometer showed that the liquidity component, which is one of the financial indicators of the airlines, the Skytrax rankings from the marketing indicators and fleet numbers have significant impacts on it. According to the analysis, as the liquidity of the companies increase, the revenue per kilometer decreases. As the number of Skytrax ranking increases, revenue per kilometer decreases. Lastly, as the number of fleet of companies increases, the revenue per kilometer, which is an indicator of seats sold by airlines, increased. According to the results of the stochastic frontier analysis (SSA), using the marketing and financial variables in the revenue per kilometer, the companies of Hawaiian Airlines, Korean Air, Singapore Airlines and United Airlines are found relative efficient.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.787
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute