Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Ftalimit Sübstitüe Ag(I) NHC Komplekslerinin Sentez ve Karakterizasyonu
2022
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

N-Heterosiklik karbenler (NHC’ler) organometalik kimyanın en önemli ligantlarındandır. 1991 yılında Arduengo ve arkadaşlarının ilk kararlı karbeni izole etmesi ile organometalik kimyaya önemli bir ligant kazandırmış oldu. Karbenlerin hem sterik hem de elektronik kararlılığı sayesinde organometalik kimyada kullanılan diğer ligantlardan daha fazla dikkat çekmesine neden oldu. NHC’lerin 1 ve 3 konumundaki sübstütientlerin değiştirilebilmesi de yapının tasarlanmasında önemli avantajlar sağlamaktadır. Karbenler peryodik tablodaki iç geçiş elementlerinin çoğu ile kompleks oluşturabilmektedir. Bu oluşturduğu kompleksler katalizör, ilaç, iyonik sıvı, MOF, iletken material ve lüminesans madde gibi birçok alanda uygulama alanı bulduğunu görmekteyiz. Cis-platin bir antikanser ajanı olarak kullanılmasından sonra metal tabanlı bileşiklerin bu alanda araştırılmasının önü açılmış oldu. Son yirmi yılı incelediğimizde Ag-NHC bileşiklerinin antikansorojen ve antimikrobiyal ajan olarak yoğun bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü görmekteyiz. Gümüş karben bağının kuvvetinden dolayı oluşan yapısal kararlılık hücre içerisinde daha geç bozunmasına sebep olmaktadır. Böylelikle hem daha az miktarda kullanılmakta hem de daha uzun süre etkisini yitirmeden ortamda var olabilmektedir. Bu çalışmamızda biyolojik olarak aktif bir yapı olan ftalimit gruplarını içeren bir seri gümüş komplekslerinin sentez ve karakterizasyon çalışmaları başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 390
Atıf : 634
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi