Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
“This bitter power of song”: Hilda Doolittle, Grecian Masks and Poetic Creativity in Women
1999
Dergi:  
Journal of American Studies of Turkey
Yazar:  
Özet:

Hilda Doolittle 1886-1961 , a.k.a. H.D., remembered today alongside women poets contemporaneous with her such as Louise Bogan, Elenor Wyle, Edna St.Vincent Millay, and Mariannne Moore, first made a name for herself through her affiliation with the imagist and vorticist schools of modern poetry. Although she remained loyal to these technical innovations throughout her poetic career, her later poetry reflects the consciousness of being a woman aware of her creative talents, while revealing a woman poet having acquired a language of her own. A salient feature of her poetry is her use of mythical characters and incidents, which she initially implemented to mask her being an apprentice artist trying to emulate male poets by adhering to their “impersonal line” of poetic understanding. These Grecian elements later became instruments in masking her heightened consciousness. This article surveys her trajectory from diligently following her male “masters” to the writing of her posthumously published Helen in Egypt 1961 in which she has found her own voice, freed of the influence of male discourse as well as of her own anxieties concerning her creativity.

Anahtar Kelimeler:

0
1999
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of American Studies of Turkey

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 431
Atıf : 42
Journal of American Studies of Turkey