Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
HİTİT KÜLTÜRÜNDE ÇEKİRGELER
2019
Dergi:  
Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the place of locusts in Hittite culture by comparing the Mesopotamian and Egyptian samples. Locusts appear in the Egyptian and Mesopotamian texts as an expression of multiplicity or in texts including locust invasions. In Hittite documents, the word is written with its Sumerian equivalent, BURU5, or Hittite equivalent maša-. The documents that include the expression locust are letters, prayers, ritual texts, mythological texts and omens. It is commonly seen to be included in religious texts. In addition, a letter mentioning that Kaškaeans’ grain was eaten by locusts is the only document in the Hittite archives that shows the concrete example of locust invasion. The less frequent mention of invasions suggests that documents mentioning them may have been written on wooden tablets.

Anahtar Kelimeler:

Locusts In The Hittite Culture
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Türkiye Bilimler Akademisi Arkeoloji Dergisi