Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Muhammed İkbal, İslam’da Dini Düşüncenin Yeniden İnşası, çev. Rahim Acar, Timaş Yayınları, İstanbul 2017, 239 s.
2018
Dergi:  
İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

19. yüzyılın büyük düşünürü Muhammed İkbal 1877 yılında Pakistan’da, Pencap bölgesinin kuzeybatısında bulunan Siyalkût şehrinde doğmuştur. İkbal, ilkokul ve lise eğitiminden sonra Lahor’a giderek yüksek öğrenimini büyük bir başarıyla tamamlamış ve bu dönemde şair kimliğiyle ön plana çıkmaya başlamış, ardından öğretmenlik ve avukatlık gibi meslekleri icra etmiştir.1908 yılından sonra tam bir İslam şairi hüviyetiyle tanınan yazar, sadece Hindistan Müslümanlarının değil, bütün İslam dünyasının meseleleriyle, özellikle Osmanlı Devleti ve hilafetiyle yakından ilgilenmiştir. Muhammed İkbal 21 Nisan 1938 yılında vefat etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

2018
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi