Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 41
 İndirme 16
Salon Sporları Hakemlerine Yönelik Mobbing Ölçeğinin Geçerlik ve Güvenirliğinin Belirlenmesi
2014
Dergi:  
International Journal of Sport Culture and Science
Yazar:  
Özet:

Purpose of this study is to conduct validity and reliability analyses of the scale prepared for determining the mobbing of indoor sports referees, who take active duties in different classes (basketball, handball and volleyball). In order to develop the scale, a trial scale made of 31 items in likert type was prepared and applied to referees and then factor analysis method was used, which converts many variables into meaningful and independent factors in fewer number. According to the data obtained from factor analysis, the scale has a structure of 14 articles and single component. It was determined that the total variance of scale items was 43.721 and factor load was between 0.48 and 0.76. The cronbach alpha internal coefficient of consistency was computed as 0.82. Based on the values obtained from the scale it could be said that the Mobbing Scale for Indoor Sports Referees is valid and reliable.

Anahtar Kelimeler:

determination of current and reliability of the mobbing scale for salon sports arbitrators
2014
Yazar:  
Özet:

purpose of this study is to conduct violation and irritation of the scale of the structure of determining the mobbing of indur sports routines who take active duties in different classes basketball handball and basketball ın order to develop the scale a trial scale made of 31 items in lirt type was developed by structure of 14 articles and single component according to the data acquisition from factor analysis of the scale has a structure of 14 articles and single component was determined that the total value of the variables was determined by the variables and then factor analysis method was used in the variables into objects and independent factors

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Sport Culture and Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 697
Atıf : 2.316
2023 Impact/Etki : 0.021
International Journal of Sport Culture and Science