Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Böbrek Taşı Tedavisinde Retrograd Intrarenal Cerrahinin Böbrek Fonksiyonuna Etkisi
2021
Dergi:  
Acta Medica Alanya
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Retrograd İntrarenal Cerrahi sonrasında eGFR’yi analiz eder-ek böbrek fonksiyonundaki değişikliği değerlendirmeyi ve değişikliği etkileyen fak-törleri sunmayı amaçladık. Yöntem: Mayıs 2018 ile Şubat 2019 arasında böbrek taşı nedeniyle RIRS yapılan 88 hastayı prospektif olarak analiz ettik. eGFR, ameliyat öncesi, ameliyat sonrası ilk gün, ameliyat sonrası ilk ay ve ameliyat sonrası üçüncü ayda MDRD formülü ile he-saplandı. Tüm veriler takip formuna kaydedildi. Tüm işlemler genel anestezi altında yapıldı. Bulgular: Çalışmanın taşsızlık oranı %79,5 idi. Preoperatif eGFR 99,86 mL/da-k/1.73m2 idi. eGFR, postoperatif ilk günde 101.80 mL/dak/1,73m2 ve üçüncü ay takibinde 111,66 mL/dak/1,73m2 olarak hesaplandı. eGFR'deki değişiklik erken dönemde 1,94 mL/dak/1,73m2 ve uzun dönem takip döneminde 11,8 mL/dak/1,73m2 idi. Üçüncü ay takiplerinde preoperatif böbrek fonksiyonuna göre ve erken döneme göre eGFR'de istatistiksel olarak anlamlı bir iyileşme vardı. Sonuç: Eski taş çıkarma yöntemlerinin aksine RIRS, postoperatif böbrek fonksiy-onunda stabilizasyon sağlayabilmektedir. Hatta preoperatif böbrek fonksiyonu bozuk olan hastalarda operasyon sonrası böbrek fonksiyonlarında düzelmeye yardımcı ola-bilmektedir. Ürologlar, ameliyat sonrası böbrek fonksiyonlarında iyileşme olmasını istedikleri hastalarda RIRS seçeneğini akılda tutabilirler.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Retrograde Intrarenal Surgery On Kidney Function In Renal Stone Treatment
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: In this study, we aimed to evaluate the alteration in renal function by analyzing the estimated glomerular filtration rate after Retrograde Intrarenal Surgery, and pres-ent the factors which have an impact on alteration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acta Medica Alanya

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 131
Acta Medica Alanya