Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Hemşirelerin mesleki gelişiminde sosyal medya kullanım durumlarının incelenmesi
2018
Dergi:  
Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Amaç: Bu çalışma hemşirelerin mesleki gelişiminde sosyal medya kullanım durumlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır.  Yöntem: Tanımlayıcı olarak Şubat-Mart 2016 tarihlerinde yapılan çalışmanın evrenini bir Kamu Hastanesi’nde çalışan 112 hemşire oluşturmuştur. Araştırmada herhangi bir örnekleme yöntemine gidilmeyip evrenin tamamı örneklem olarak alınmış ve araştırmaya katılmayı kabul eden 100 hemşire ile çalışma tamamlanmıştır. Araştırmanın verileri literatür doğrultusunda araştırmacılar tarafından hazırlanan “Veri Toplama Formu” kullanılarak, yüz yüze görüşme tekniği ile toplanmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı istatistikler, t testi ve ki kare testi kullanılmıştır. Etik açıdan araştırmanın yürütüldüğü hastanenin bağlı olduğu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yazılı izin ve araştırmaya katılan hemşirelerden sözlü onam alınmıştır. Bulgular: Araştırmada hemşirelerin % 96’sının sosyal medya kullandığı, %79’unun mesleki gelişimleri için sosyal medya ağlarını kullandığı ve %77’sinin hemşirelik mesleğinin gelişmesinde sosyal medyanın etkili olduğunu düşündüğü belirlenmiştir. Hemşirelerin mesleki gelişimleri için sosyal medya ağlarından Facebook, Twitter, Messenger, Whatsapp, Instagram ve Youtube kullandıkları bulunmuştur. Hemşirelerin mesleki gelişimleri için sosyal medyadan;  %51’inin hemşirelikle ilgili bir gruba üye olduğu, %75’inin haberleri, %61’inin videoları, %78’inin yeni bilgileri ve araştırmaları,  %59’unun projeleri, %71’inin yasal değişiklikleri, %73’ünün iyi uygulamaları, %39’unun mesleki derneklerle ilgili faaliyetleri takip ettiği ve %52’sinin mesleki paylaşımlar yaptığı belirlenmiştir. Hemşirelerin yaşı, çalışma yılı ve eğitim durumu ile sosyal medyayı mesleki gelişimleri için kullanma durumları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Sonuçlar ve Öneriler: Araştırma kapsamındaki hemşirelerin çoğunun sosyal medyayı mesleki gelişimleri için kullandığı, sosyal medyada hemşirelikle ilgili bir gruba üye olduğu, sosyal medyada meslekle ilgili haberleri, videoları, yeni bilgileri, araştırmaları, projeleri, yasal değişiklikleri, iyi uygulamaları, mesleki dernek faaliyetlerini takip ettiği ve mesleki paylaşımlar yaptığı belirlenmiştir. Bu sonuçlar doğrultusunda; hemşirelerin mesleki gelişimleri için sosyal medya ağları üzerinden eğitim programlarının ve faaliyetlerin yapılması önerilir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 246
Atıf : 536
2023 Impact/Etki : 0.117
Samsun Sağlık Bilimleri Dergisi