Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Aile Merkezli Yoğun Bakım Konseptinde Memnuniyet Düzeyinin Değerlendirilmesi Tek Merkezli Bir Anket Çalışması
2022
Dergi:  
Medical Records
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda anket aracılığı ile hasta yakınlarının memnuniyet algısı değerlendirilerek hastanemiz yoğun bakım ünitesi(YBÜ) kalitesinin belirlenmesi ve geliştirilmesi amaçlanmıştır. Materyal ve Metot: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anestezi YBÜ’de hastası en az 48 saattir tedavi gören hasta yakınlarına FS-ICU-24 isimli anketin revize edilmiş hali uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmanın kriterlerine uyan 79 anketin değerlendirme sonuçlarına göre bakımla ilgili memnuniyeti yüksek olan hastaların karar alma sürecine dair memnuniyetleri de anlamlı olarak yüksek olduğu görülmüştür (p<0.01). En düşük memnuniyet karar alma sürecine dahil olma ve hastalarını istedikleri zaman görebilme ile ilgiliydi. En yüksek memnuniyet oranı YBÜ çalışanlarının hasta yakınları isteklerini karşılamasındaydı. Sonuç: Bir aile bireyini kaybetme korkusu nedeniyle kaygı yaşayan hasta yakınlarının tek isteği hastasını dürtüsel olarak görmektir. Bizim çalışmamızda da literatür ile benzer olarak memnuniyet oranının düşük olduğu konulardan biri, hastalarını istedikleri zaman görememek olmuştur. Çalışmamızda aile merkezli yoğun bakım anlayışına uygun olarak hasta yakınlarının beklentilerine cevap verilebilmesinin önemini gösterdik. Hasta yakınlarının karar verme sürecine katıldıklarını hissetmelerinin önemli olduğunu ve bunun memnuniyet oranlarını ciddi şekilde etkilediğini bulduk. Yoğun bakım ünitelerinde kalite iyileştirme müdahaleleri planlanırken aile bireylerinin karar verme sürecine nasıl daha fazla dahil olabileceği konusunda araştırma yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Satisfaction Level In Family-centered Intensive Care Concept; A Single-center Survey Study
2022
Dergi:  
Medical Records
Yazar:  
Özet:

Aim: In our study,it was aimed to determine and improve the quality of the intensive care unit(ICU) of our hospital by evaluating the satisfaction perception of patient relatives through a questionnaire. Materials and Methods: The revised version of the questionnaire named FS-ICU-24 was applied to the patients relatives whose patients had been treated for at least 48 hours in Eskişehir Osmangazi University Anesthesia ICU. Results: According to evaluation results of 79 questionnaires that fit the criteria of the study, it was seen that the satisfaction with the decision-making process of the patients with high satisfaction with care was also significantly higher (p<0.01). The lowest satisfaction was related to being involved in the decision-making process and being able to see their patients whenever they wanted.The highest satisfaction rate was in meeting the requests of relatives of patients by ICU staff. Conclusion: The only thing that the relatives of patients who experience anxiety due to the fear of losing a family member want to see their patient impulsively.In our study,similar to the literature, the subject with the lowest satisfaction rate wasn’t being able to see their patients when they wanted.We showed the importance of being able to respond to the expectations of patient relatives in accordance with the family-centered intensive care concept. We found that it is important for the relatives of the patients to feel that they participate in the decision-making process and that this seriously affects the satisfaction rates. We think that research should be done on how family members can be more involved in the decision-making process when planning quality improvement interventions for ICU.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






2005


Medical Records

Dergi Türü :   other

Medical Records