Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
Sakarya İlinin Bitkisel Biyokütle Açısından Atık Miktarının ve Enerji Potansiyelinin Araştırılması
2019
Dergi:  
Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Energy production from agricultural biomass waste is one of the main focus of renewable energy. At the end of agricultural production, a large amount of vegetable waste is produced. Sakarya Province has a wide range of crop products due to its geographical location. In this study, the amount of agricultural waste used in Sakarya province due to plant production and the energy potential of these wastes are calculated theoretically in terms of biomass. Since the production of the products with high waste potential in the province is intense, determining the amount of waste originating from plant production is important. Biomass is an important asset as an agricultural country. In the determination of biomass and energy potential for Sakarya province, production materials with usable waste potential were selected. In the calculations, the crop production statistics of TUIK, 2017 and the coefficients determined by different institutions and researchers were used. The amount of theoretical dry biomass of the crops which are densely cultivated to be consumed as food in Sakarya is 974990.8 tons/year for field crops and the total calorific value capacity is 618419362 GJ/year. Dry biomass potential of pruning waste for fruit trees is calculated as 28304823.6 tons/ year and total calorific value capacity is 566096472 GJ/year. This study emphasizes the non-negligible amount and energy potential of vegetative biomass, which is an important source of climate change mitigation and energy sustainability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi