Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
NADİR BİR SANTRAL SİNİR SİSTEMİ TÜMÖRÜ: GLİOSARKOMA, OLGU SUNUMU
2016
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gliosarcoma is a rare tumor of the central nervous system composed of glial and mesenchymal components. It is considered to be a glioblastoma variant according to the 2007 World Health Oranization (WHO) classification and often holding the cerebral hemispheres. Gliosarcomas are biphasic tumors that containing malignant glial and mesenchymal components. Immunohistochemistry is important to distinguish gliosarcoma and glioblastoma. Developmental mechanisms of gliosarcomas are not clear. It is considered that large part of gliosarcomas develop as de novo, and lesser part of them develop after resection and radiotherapy for glioblastome multiforme. Molecular genetic studies suggest that the two components of gliosarcoma origin of monoclonal precursor cells. In this study a case of gliosarcoma in 53 years old man who applied to emergency room with headache, is reported. We aimed to describe clinical, histopatological and immunohistochemical features of gliosarcoma and to discuss its pathogenetic mechanisims.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.813
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi