Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
Vergi Uyuşmazlıklarının İdari Aşamada Çözüm Yollarından Bir Tanesi Olarak Uzlaşma
2018
Dergi:  
Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca devletlerin vatandaşlarına sunduğu mal ve hizmet yelpazesi devamlı bir genişleme eğilimi içerisindedir. Bu çerçevede, bu mal ve hizmet sunumunu gerçekleştirebilmek ve sürdürebilmek için gelire gereksinim duyan devletler, -gelir kaynakları arasındabaskın bileşen olan- vergi gelirlerini toplarlarken, vatandaşları ile etkileşime girmekte ve bazı uyuşmazlıklarla karşı karşıya gelebilmektedirler. Anılan uyuşmazlıkların mümkün olankısa zaman zarfında çözüme kavuşturulması hem gelir gereksinimini karşılamak isteyen devletler hem de harcanabilir gelirinde düşüş gerçekleşecek olan mükellefler açısından büyük bir öneme haizdir. Bu kapsamda, devlet ile mükellefler arasında meydana gelebilecek vergi uyuşmazlıkları, iki farklı yoldan çözümlenebilmektedir. Bu yollardan ilki; daha yüksek maliyetli ve daha çok vakit alıcı bir yol olan yargı yolu, diğeri ise; daha düşük maliyetli ve daha barışçıl bir yol olan idari yoldur. Bu makalede, vergi uyuşmazlıklarının, yargı yoluna başvurulmadan, idari yoldan çözüm alternatiflerinden bir tanesi olan uzlaşma kurumu irdelenmiş ve Türkiye’de uzlaşma kurumunun sonuçlarına dair veriler ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi