Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 6
LARANDA OBOLLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2019
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Karaman Arkeoloji Müzesi sikke envanterinde yer alan MÖ 361-334 yıllarına ait Laranda obollerini konu edinmektedir. Konu kapsamında müze koleksiyonunda tipolojik olarak 4 farklı sikke tespit edilmiştir. Sikkelerin ön yüzlerinde genellikle Baal ve Herakles arka yüzlerinde ise Kurt protomu gibi çeşitli mitolojik tasvirler betimlenmiştir. Bu bağlamda, sikkeler kronolojik ve ikonografik olarak incelenmesi, tarihsel süreç içerisinde bölgenin inanç sisteminin oluşmasında yerel, çevre kültür bölgeleri ve diğer yabancı yönetimlerin etkisinin tespiti ve buradan yola çıkarak, Antik Çağ Laranda Bölgesi inanç sisteminin kökenlerinin ve yapısının ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

LARANDA OBOLLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2019
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the Laranda oboles of 361-334 BC located in the archetype of the Karaman Archaeological Museum. In the museum’s collection, four different cakes were typologically identified. The front faces of the cycles are often depicted in the back faces of Baal and Heracles, while the various mythological images, such as the Kurt protome, are depicted. In this context, the cycles are studied chronologically and iconographically, in the historic process the influence of the local, environmental and cultural regions and other foreign governments on the formation of the region's system of beliefs is identified, and from here, the purpose is to reveal the origins and structure of the ancient Laranda region's system of beliefs.

An Evaluation On Laranda Obols
2019
Yazar:  
Özet:

This study discusses on Laranda obols belong to 361-334 BC in coin inventory in Karaman Archeology Museum. Within the scope of our subject, 4 different coins were typologically determined in the museum collection. Mythological depictions such as Baal and Herakles can be observed on the front faces of the coins; wolf protom was portrayed on the back faces of related depictions. In this regard, it is aimed to determine the effect of local, cultural zones around and other foreign managements in constituting the belief system of the region within historical process and also reveal the roots and structure of belief system of Ancient Time Laranda Region. Reviewing the coins chronologically and iconographically is the other goal of the study.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.213
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi