Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 27
Taş ve Toprağa Dayalı Sektörde Faaliyet Gösteren Şirketlerin Finansal Başarısızlık Risklerinin Tahmin Edilmesi
2020
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmeler faaliyetlerini gerçekleştirirken birçok gidere katlandıkları gibi, sözkonusu giderlerinden daha fazla gelir elde etmeyi ve büyümeyi arzu etmektedirler. Bu noktada finansal risk düzeylerinin en aza indirilmesi ve piyasa koşullarını da göz önüne alınarak hareket edilmesi gerekmektedir. Günümüzde şirketler zaman zaman finansal açıdan sıkıntılı dönemlerle karşı karşıya kalabilmektedir. Bu dönemleri bazı şirketler kayıplarla da olsa atlatabilirken, bazı şirketler ise iflas gibi olumsuz durumlarla karşılaşıp piyasadan yok olmaktadır. Bu çalışmanın amacı BIST’de hisseleri işlem gören taş ve toprak alanında faaliyet gösteren şirketlerin finansal başarısızlık riski taşıyıp taşımadıklarının Altman Z Skor-Springate ve Fulmer modelleriyle değerlendirmektir. Bu bağlamda öncelikle 2014-2018 yılları arasında taş ve toprağa dayalı alanda faaliyet gösteren şirketlerin finansal başarısızlık risklerini belirlemek için Altman Z Skor-Springate ve Fulmer modellerine ilişkin finansal oranlar hesaplanmış olup, hem yıl açısından hem de başarısızlık risk modelleri açısından farklılık olup olmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmanın sonucunda riskli durumda olan şirketler için çözüm önerileri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Prognosis of the financial failure risks of companies operating in the stone and land-based sector
2020
Yazar:  
Özet:

Businesses, as they suffer a lot of expenses while carrying out their activities, want to get more income and grow than those expenses. At this point, the level of financial risks should be reduced and the market conditions should be taken into account. Today, companies are faced with financial difficulties from time to time. These periods can be overcome by some companies even with losses, while some companies are faced with negative situations such as bankruptcy and disappear from the market. The aim of this study is to evaluate whether companies operating in the stone and soil field that trade shares in BIST carry the financial failure risk with the Altman Z Scor-Springate and Fulmer models. In this context, the financial rates for the Altman Z Scor-Springate and Fulmer models were first calculated to determine the financial failure risks of companies operating in the stone and ground-based field between 2014 and 2018, and it was attempted to determine whether there were differences in both the year and the failure risk models. The results of the study presented solutions for companies in a risk situation.

Anahtar Kelimeler:

Estimation Of Financial Failure Risks Of Companies Operating In The Stone and Soil Based Sector
2020
Yazar:  
Özet:

As businesses add to many expenses in carrying out their activities, they desire to generate and grow more revenue from these expenses.At this point, financial risk levels should be minimized and the market conditions should be taken into consideration.Today, businesses can face financial difficulties from time to time.While some businesses can survive these periods with losses, some businesses face negative situations such as bankruptcy and disappear from the market. The aim of this study is to evaluate the risk of financial failure of companies operating in the stone and soil area whose shares are traded in Bist using Altman Z Score-Springate and Fulmer methods.In this context, the first year between 2014-2018 stone and soil-based business to determine the risks of financial failure, Altman Z-Score -Springate and Fulmer models relating to financial ratios are calculated, and year to determine whether the models differ in terms of both in terms of the risk of failure have been studied. As a result of the study, it was attempted to offer solutions for businesses in risky situations

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 5.145
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi