Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
FRICTION COEFFICIENT OF THE SPUNBOND NONWOVENS
2010
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Temas halindeki iki yüzey arasındaki bağıl harekete karşı koyan kuvvetler olarak tanımlayabileceğimiz sürtünme kuvvetleri tekstil teknolojisinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Kumaşlar kullanım sırasında tekstil olan veya olmayan çeşitli yüzeylere sürtünmeye devam etmekte ve bu durum onların aşınmasına ve eskimesine neden olmaktadır. Bu yüzden kumaş yüzey ve sürtünme özelliklerinin kullanım öncesinde tespit edilmesi amacıyla birçok araştırmacı çeşitli metotlar geliştirerek ölçümler yapmışlardır. Bu çalışmada, tasarımı ve imalatı yapılmış olan yatay platform ve eğik düzlem prensiplerine göre çalışan iki farklı sistem kullanılarak sürtünme deneyleri yapılmıştır. Çalışmada numune olarak kullanılan spunbond yöntemi (filament serme ve ısıl bağlama) ile üretilmiş farklı gramajlardaki dokunmamış kumaşların sürtünme özellikleri incelenmeye çalışılmıştır. Seçilen numunelerde gramaj arttıkça daha stabil bir yapı kazandıkları ve bunun sonucunda sürtünme katsayısının belli bir gramaja kadar arttığı ve daha sonra da azalmaya başladığı gözlenmiştir. Ayrıca numune üzerine etkileyen düşey yöndeki kuvvet (yük) arttıkça sürtünme katsayısında bir azalma eğiliminin olduğu tespiti de yapılmıştır. Bu sonuçların kullanılan her iki yöntemde de benzer eğilimde oldukları görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.004
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon