Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 109
 İndirme 40
5 TEMMUZ 1902 SELANİK DEPREMİ
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın başında çok çeşitli etnik ve dini unsuru barındıran ve İmparatorluğun Rumeli vilayetlerinin metropolü kabul edilen Selanik vilayeti, depremsellik açısından Osmanlı Makedonya’sının en riskli ve aktif sismik bölgelerinden biridir. Selanik, Balkanların en aktif sismotektonik bölgelerden biri olan Sevomacedonion kütlesinin bitişiğindeki Aios – Vardar sismojeni bölgesinde yer almaktadır. Selanik’te 20. yüzyılda Magnitude (depremin büyüklüğü) M=6.0’dan büyük beş deprem meydana geldi. 5 Temmuz 1902 tarihinde meydana gelen ve merkez üssü Güvezne (Assiros) köyü olarak tahmin edilen deprem yüzyılın başında meydana gelen ilk büyük depremdi. Güvezne (Assiros) depremi, Assiros-Analipsi Fay sistemi ve Langaza-Volvi hattının sismik faaliyetlerinin belirlenmesinde önemli bir depremdir. Araştırmalarda depremin büyüklüğüyle ilgili 6.6’ya varan bir dizi büyüklük verilmektedir. Deprem Selanik vilayetinin deprem tarihinin araştırılması ve bölgenin risk haritasının ortaya çıkarılması için oldukça önemlidir. 5 Temmuz 1902 tarihinde meydana gelen deprem Selanik vilayetinde etkili olmakla birlikte asıl yıkıcı etkisini Langaza ve Güvezne’de göstermiştir. Depremde 4 kişi hayatını kaybetmiş, Langaza ve Güvezne köyünde birçok ev yıkılmış ve harap olmuştur. Ana depremden önce meydana gelen öncü şoklar daha fazla can kaybının yaşanmamasını sağlamıştır. Bu çalışmada Selanik vilayetinde 5 Temmuz 1902 tarihinde meydan gelen deprem ve etkileri incelenecektir. Bununla birlikte afet yönetimi konusunda Osmanlı hükümeti ve Selanik valiliğinin yaptığı çalışmalara değinilecektir.

Anahtar Kelimeler:

July 5, 1902 Selanic earthquake
2020
Yazar:  
Özet:

The province of Thessaloniki, which hosted a variety of ethnic and religious elements at the beginning of the 20th century and is considered the metropolitan of the Romanian provinces of the Empire, is one of the most risky and active earthquake areas of Ottoman Macedonia in terms of earthquake. Thessaloniki is located in the Aios-Vardar seismogenic area near the Sevomacedonion mass, one of the most active seismothetonic regions of the Balkans. In the 20th century there were five earthquakes of magnitude M=6.0 in Thessaloniki. The earthquake, which occurred on July 5, 1902, was the first major earthquake that occurred at the beginning of the century, which was estimated to be the central base of the village of Güvezne (Assiros). The Assiros earthquake is a major earthquake in determining the earthquake activities of the Assiros-Analytics Fay system and the Langaza-Volvi line. The research has given a series of magnitude of up to 6.6 relative to the magnitude of the earthquake. The earthquake is very important for the investigation of the earthquake history of the province of Thessaloniki and for the discovery of the risk map of the region. The earthquake occurred on July 5, 1902 in the province of Thessaloniki, but showed its main devastating effects in Langaza and Güvezne. The earthquake killed four people, many houses in Langaza and Güvezne village were destroyed and destroyed. The major shocks occurred before the main earthquake made no more casualties occurred. This study will explore the earthquake and effects of the 5th July 1902 in the province of Thessaloniki. However, it will be referred to the work done by the Ottoman government and the Governor of Thessaloniki on disaster management.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.141
2023 Impact/Etki : 0.116
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi