Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bulanık DEMATEL Yöntemi ile Tedarikçi Seçim Kriterlerinin Değerlendirilmesi: Eczacılık Sektörü Üzerine Bir Uygulama
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

90’lı yıllardan bu yana önem kazanan tedarik zinciri yönetimine ilişkin süreçlerin iyileştirilme çabası günümüz rekabete dayalı iş yaşamında giderek daha da önemli bir olgu haline gelmiştir. Özellikle son zamanlardaki gelişmelere bağlı olarak dikkatler sağlık sektörüne ve bu sektördeki iyileştirme çabalarına dönmüştür. Tedarik zinciri yönetiminin temel kriteri olan tedarikçi seçimi ve bu seçimleri belirleyen kriterlerin neler olduğu dikkat çeken önemli konular arasındadır. Maliyetlerin fiyatlara yansıdığı, kalite ve hizmet performansının rekabeti etkilediği günümüz dünyasında, sağlık sektöründe eczanelerin tedarikçi seçimindeki öncelikli kriterlerini bilmek hem sektörel dinamiklerde rol oynayan aktörlere, hem de firmalara yol gösterici olacaktır. Bu nedenle eczanelerin tedarikçi seçimi konusuna dikkat çekilerek araştırma metodu olarak Bulanık DEMATEL kullanılmış ve eczanelerin tedarikçi seçim kriterleri değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Supplier Selection Criteria With Fuzzy Dematel Method: An Application On The Pharmacy Industry
2021
Yazar:  
Özet:

Efforts to improve supply chain management processes, which have gained importance since the '90s, have become an increasingly important phenomenon in today's competitive business life. Particularly due to recent developments, attention has turned to the health sector and improvement efforts in this sector. Supplier selection, which is the basic criterion of supply chain management, and the criteria that determine these choices are among the important issues that draw attention. In today's world where costs are reflected in prices and quality and service performance affect competition, knowing the primary criteria of pharmacies in the selection of suppliers in the health sector will guide both the actors who play a role in the sectoral dynamics and the companies. For this reason, by drawing attention to the issue of supplier selection of pharmacies, Fuzzy DEMATEL was used as a research method and supplier selection criteria of pharmacies were evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.581
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi