Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 23
REKLAMIN TOPLUMSAL DEĞER EROZYONUNDAKİ YERİ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Genel olarak, özellikle ticari reklamların izleyici kitleler üzerinde olumsuz etkiler yaptığı, toplumu bir arada tutan değerler ve bağları zayıflatılarak, toplumsal yapının çözülmesinde etkin bir rol oynadığı konusunda yoğun eleştiriler olduğu bilinmektedir. Reklamların yanıltıcı, kurgusal ve gerçek olmayan içerikleriyle aile ve toplumun kültürel değerlerini tahrip ettiği, ilişkileri bozduğu, tüketime alıştırarak yeni (küresel, emperyalist ve ideolojik) “değerler” üzerinden ve birey ve toplumu nesneleştirerek köleleştirdiği konusunda ciddi iddialar mevcuttur. Bu çalışmada, öncelikle reklam ve değer kavramının tanım, özellik, sınıflandırma ve işlevi açıklanarak toplumsal birlikteliğin oluşmasındaki önemi ve yeri üzerinde duruldu. Bunun yanı sıra çalışmada reklamın topluma mevcut yaşam biçimlerini sıradanlaştırarak kurgusal yeni yaşam biçimleri önerdiği ve toplumun geleneksel yapısını erozyona uğrattığı varsayımı -reklamın işlevi, yapısı ve insan eğilimlerine ilişkin yaklaşımlar temelinde- literatür taraması yapılarak, betimleyici ve yorumlayıcı bir yöntemle açığa çıkarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research