Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 19
SEMT PAZARI KULLANICILARININ MEMNUNİYET DÜZEYLERİ VE TEKRAR ZİYARET ETME NİYETLERİ: TRABZON KİREÇHANE ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

ÖZ Kentlerin gelişim ve dönüşüm içine girmesi kentlerde nüfusun artmasına sebep olmuştur. Artan nüfus hareketiyle kentlerde meydana gelen çarpık oluşumlar insan ve yaşam alanlarında birçok sorunu beraberinde getirmiştir. Bu olumsuz etkiler kullanıcıların yeni mekânsal arayışa girmesine sebep olmuştur. Kentsel ekolojinin bir bileşeni olmasının yanında kullanıcı ve çevre yararına katkı sağlayan mekânsal oluşumların önemli bir kısmını ekolojik pazarlar oluşturmaktadır. Büyüyen kentlerde bu mekânsal oluşumlar kullanıcılarına sunmuş olduğu imkânlar doğrultusunda aktif kullanıma sahip, kendi kendine yetebilen bir mekânsal olgu olmayı başarmıştır. Ekolojik pazarların kullanıcılar üzerindeki mekânsal memnuniyet düzeylerini ve tekrar ziyaret etme eğilimlerini niyetlerini incelemek amacıyla; Trabzon Şehri’nin Ortahisar İlçesi’nin, Kireçhane Mahallesi’nde bulunan Kireçhane ekolojik pazarı çalışma alanı olarak belirlenmiştir. Bu alanın araştırma alanı olarak belirlenmesinde Kireçhane Mahallesi’nin yoğun kentleşme olgusu dışında olmasının yanında kent bazında diğer pazarlara oranla ekolojik çevre etkisi içinde olmasıdır. Bu nedenle bu araştırma, Kireçhane ekolojik pazarını ziyaret eden kullanıcıların mekan memnuniyeti ve tekrar ziyaret etme niyetleri arasındaki ilişkiyi incelemiştir. Bu kapsamda 120 ziyaretçi ile 2019 yılının Haziran, Eylül ve Ekim aylarında anket çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda semt pazarında memnuniyet faktörleri; aktivite olanakları, servis olanakları, sosyalleşme ve ulaşılabilirlik olarak belirlenmiştir. Tekrar ziyaret etme niyetini etkileyen faktörler ise aktivite olanakları, sosyalleşme ve servis olanakları olduğu ortaya koyulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research