Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
PETROL İÇEREN ATIK SULARIN ARITILABİLİRLİĞİ VE ARITIM SİSTEMİNİN TASARLANMASI
2019
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Petrol içeren atık sular, tehlikeli içeriği nedeni ile toprak, su, hava ve insan hayatına karşı bir tehlike oluşturmaktadır. Petrol endüstrisinden kaynaklanan atık suyun arıtım teknikleri konusundaki çalışmalar son zamanlarda hız kazanmıştır. Bu nedenle, petrol atık suyu arıtımı acil çözüm gerektiren bir problem haline gelmiş olup, acilen araştırılması ve çözüm bulunması gerekmektedir. Petrol içeren atık suyun arıtılması için pek çok yöntem uygulanmaktadır. Elektrokimyasal arıtım, membran filtrasyonu, biyolojik arıtım, hibrid teknolojiler bu yöntemlerden bazılarıdır. Bu çalışmanın amacı,  bir akaryakıt depolama tesisinden kaynaklanan atık suların kimyasal  arıtıla bilirliğini belirleyerek, deşarj limitlerini sağlayacak bir kimyasal ve biyolojik arıtma sistemini tasarlamaktır. Araştırma sonuçlarına göre asit kraking, çözünmüş hava flotasyonu ve aktif çamur sisteminden oluşan arıtma sisteminin ardından KOİ giderim verimi %94, askıda katı madde giderim verimi %96 ve yağ gres giderim verimi  %98 olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Petroleum-in-house water resilience and resilience system design
2019
Yazar:  
Özet:

Oil-containing waste waters, due to their hazardous content, pose a danger to soil, water, air and human life. Research on wastewater treatment techniques derived from the oil industry has recently gained speed. Therefore, oil waste water treatment has become a problem that requires an urgent solution, and it is urgent to investigate and find a solution. There are many methods for the treatment of oil-containing waste water. Electrochemical processing, membrane filtration, biological processing, hybrid technologies are some of these methods. The aim of this study is to design a chemical and biological treatment system that will provide deforestation limits by determining the knowledge of wastewater derived from a fuel storage facility with chemical discharge. According to the research results, after the cleaning system consisting of acid craking, solved air floating and active dust system, the COI waste yield was 94, the fixed solid waste yield was 96% and the oil grass waste yield was 98%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.944
2023 Impact/Etki : 0.114
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering