Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
Yaygın Fiğ+Arpa Karışımına Uygulanan Kentsel Nitelikli Arıtma Çamurunun Toprağın Bazı Bitki Besin Maddeleri Kapsamına Etkisi
2020
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, yaygın fiğ+arpa karışımına uygulanan kentsel arıtma çamurunun bazı toprak bitki besin maddelerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada tarla denemeleri, 2015-2017 yılları arasında iki yıl süreyle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne ait Bornova’daki deneme arazisinde, tesadüf blokları deneme desenine göre dört tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Çalışmada; arıtma çamurunun 1, 2 ve 3 t da-1 dozları ile kontrol ve mineral gübre uygulamaları araştırmanın konusunu teşkil etmiştir. Yaygın fiğ+arpa hasadından sonra her parselden alınan toprak örneklerinde; toplam azot (N), alınabilir fosfor (P), alınabilir potasyum (K), alınabilir demir (Fe), alınabilir bakır (Cu), alınabilir mangan (Mn) ve alınabilir çinko (Zn) analizleri yapılarak topraktaki bu besin maddeleri yönünden değişim incelenmiştir. Araştırma sonucunda uygulamaların toprağın besin maddesi üzerinde farklı etkilerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Toplam N ve alınabilir Cu üzerinde uygulamaların ilk yıl, alınabilir Zn üzerinde ikinci yıl, alınabilir P ve alınabilir Fe üzerinde ise her iki yılda da anlamlı etkileri ortaya çıkarken, alınabilir K ve alınabilir Mn üzerinde önemli bir etkisi olmamıştır. Sonuçlar genel olarak değerlendirildiğinde üretim yapılacak tarım arazisinin toprak analiz sonuçlarına göre ve arıtma çamurunun toprakta bırakabileceği ağır metaller göz önünde bulundurularak 2 t da-1 arıtma çamurunun yaygın fiğ+arpa karışımında kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of urban-qualified refining steam applied to the widespread mixture of fiber + arpa on some plant nutrients of the soil
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to determine the effects of urban purification dust applied to the widespread mixture of dust + dust on some soil plant nutrients. The field trials in the research were carried out four times in accordance with the trial pattern of random blocks in Bornova, which belongs to the Ziraat Faculty of the University of Ege for a period of two years between 2015 and 2017. In the study; the subject of the research was the control and mineral fertilizer applications with the 1, 2 and 3 t da-1 doses of purification straw. In the land samples taken from each parcel after the wholesale harvest, the total nitrogen (N), absorbable phosphorus (P), absorbable potassium (K), absorbable iron (Fe), absorbable baker (Cu), absorbable manganese (Mn) and absorbable zinc (Zn) analyses have been studied changes in the direction of these nutrients in the soil. Research has shown that the applications have different effects on the nutrient of the soil. The first year of applications on the total N and receivable Cu, the second year on the receivable Zn, the second year on the receivable P and the receivable Fe, and the two years on the receivable Fe, had no significant impact on the receivable K and the receivable Mn. When the results are generally evaluated, according to the results of the land analysis of the farming land to be produced and taking into account the heavy metals that can be left in the soil, the conclusion is that 2 t to 1 farming soil can be used in the widespread mixture of figo + arpa.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.508
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi