Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
High-speed switched reluctance machine: natural frequency calculation and acoustic noise prediction
2018
Dergi:  
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science
Yazar:  
Özet:

In this study, an analytical model is proposed for natural frequency calculation and acoustic noise prediction for high speed switched reluctance machines. The developed natural frequency model results are compared with the mechanical finite element analysis results in terms of 6 different mode shapes that cause the majority of the acoustic noise in switched reluctance machines. The results show that the analytical results are consistent with the numerical method results with minimum 90% matching. Based on the natural frequency calculation model, a new acoustic noise prediction method is developed that only needs a radial force waveform as an input emerging on stator pole surfaces. The comparison of the developed and the numerical results clearly indicates that the acoustic noise level of the switched reluctance machine can be effectively found during the design process without using time-consuming numerical methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.879
Atıf : 1.409
2023 Impact/Etki : 0.016
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science