Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Ecological wood anatomy of Fraxinus L. in Turkey (Oleaceae): intraspecific and interspecific variation
2016
Dergi:  
Turkish Journal of Botany
Yazar:  
Özet:

Wood anatomy features of eight taxa (four species) of the genus Fraxinus L. indigenous to Turkey were examined. Wood samples were collected from different altitudes of their natural growth areas. Data were gathered on quantitative anatomical features such as tangential and radial vessel diameters, number of vessels per mm2, length of vessel elements, fibers (lengths, widths, thickness of cell walls, lumen diameters), number of rays per mm, and ray width and height. By using vessel member features, the vulnerability ratio (vessel diameter divided by number of vessels per mm2) and mesomorphy value (vulnerability ratio multiplied by vessel elements length) were calculated. Stem diameter, plant height, altitude of the locality, and plant age were determined for each individual tree. Anatomic and nonanatomic features (altitude, height and diameter of plant, annual ring number) were correlated, and the effects of these nonanatomic factors on anatomic features were examined at intraspecific and interspecific levels, and variations of wood anatomy were determined. In the trends of genera and taxa, there is a negative correlation between altitude and radial and tangential diameter of vessel, length of vessel elements, fiber lengths and widths, fiber of lumen diameters, and ray widths and height. When altitude increases, the dimensions of these elements decrease; in contrast, the number of vessels per mm2 and number of rays per mm increases with altitude.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Botany

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.580
Atıf : 9.865
Turkish Journal of Botany