Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Adsorption of Reactive Orange 16 by using a macroporous polystyrene resin: Isotherm and kinetic studies
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Analytical Chemistry
Yazar:  
Özet:

A macroporous polystyrene resin called Amberlyst A21 was used as an adsorbent for Reactive Orange 16. The effects of experimental parameters such as solution pH, initial dye concentration, contact time and adsorbent dosage on the adsorption of Reactive Orange 16 were studied using by batch adsorption technique. The optimum conditions were; solution pH 2, the contact time of 180 min and adsorbent dosage of 1.0 g/L at 25 ˚C. Structural properties of Amberlyst A21 were analyzed by FTIR and SEM techniques. The adsorption equilibrium modeling of Reactive Orange 16 was described as monolayer adsorption and fitted well with Langmuir isotherm model rather than Freundlich and Temkin isotherm models. The experimental data showed that the adsorption kinetics followed pseudo-first order kinetic model. Amberlyst A21 as an adsorbent is promising for dye removal from wastewater.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Analytical Chemistry

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkish Journal of Analytical Chemistry