Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 7
Etkinlik Temelli Sınıf Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Kursu Programının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde yaşamın her alanında hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşanmaktadır. Bu değişimlere uyum sağlayabilmek için kurum ve kuruluşlar bünyelerinde hizmet veren çalışanlarına hizmet içi eğitimler düzenlemektedir. Bir toplumun en önemli kurumlarından olan eğitim kurumu içinde yer alan öğretmenlerin de kendilerini geliştirmek istedikleri alanlar ile ilgili hazırlanan hizmet içi eğitim programlarına katılmaları önemlidir. Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmenlerine yönelik etkinlik temelli bir sınıf yönetimi hizmet içi eğitim kursu programını geliştirmek, uygulamak ve uygulama sonrasında öğretmenlerin programa yönelik görüşlerini belirlemektir. Araştırmanın modeli nitel araştırma yaklaşımının içerisinde yer alan özel durum yönteminin bütüncül tek durum desenidir. Çalışma grubunu 9'u kadın ve 7’si erkek olmak üzere 16 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırma bulgularına göre geliştirişen hizmet içi eğitim kurs programının yararlı olduğu ve öğretmenlerin daha önce katıldıkları hizmet içi eğitim programlarından olumlu yönde farklılık gösterdiği belirlenmiştir. Ayrıca öğretmenler grup içi etkileşimin yeterli olduğu ancak gruplar arası etkileşimin yetersiz olduğunu belirtmişlerdir. Sonuç olarak öğretmenlerin etkinlik temelli hizmet içi eğitim programı hakkındaki genel düşüncelerinin olumlu olduğu ve geliştirilen programın amacına hizmet ettiği kanısına varılmıştır. Hizmet içi eğitim programı akademik yönden değerlendirildiğinde yararlı olduğu, içeriğin ve gerçekleştirilen etkinliklerin memnuniyet verici ve etkili olduğu belirlenmiştir. Hizmet içi eğitim programı uygulama ve yöntem açısından değerlendirildiğinde genel olarak eğitimin verimli olduğu belirtilmiştir. Hizmet içi eğitim programı içerik açısından değerlendirildiğinde ise eğitimin yeterince tanıtıldığı ve dönütlerin etkin olarak verildiği sonucuna varılmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Etkinlik Temelli Sınıf Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Kursu Programının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi
2019
Yazar:  
Özet:

Today, there is a rapid process of development and change in all areas of life. In order to adapt to these changes, the institutions and organizations organize training in service to employees in their bodies. It is important that teachers within the educational institution, which is one of the most important institutions of a society, also participate in the services-in-service training programs prepared in relation to the areas they want to develop themselves. The objective of this study is to develop, implement, and determine the views of teachers on the program after the implementation of a classroom management-based activity-based training course program. The research model is the integrated one-state model of the specific situation method within the quality research approach. The study group consists of 16 class teachers, including 9 women and 7 men. The research findings have found that the in-service training course program developed is useful and that teachers differ in a positive direction from the in-service training programs they previously participated. The teachers also pointed out that inter-group interaction was sufficient but inter-group interaction was insufficient. As a result, it has been established that the teachers’ general opinions about the activity-based service-based training program are positive and that it serves the purpose of the developed program. The service-in-service training program has been determined to be useful when evaluated academically, the content and the activities carried out are satisfying and effective. When assessed in terms of application and method of the service training program, it is generally stated that the training is efficient. When the service training program is evaluated in terms of content, the conclusion is that the training is sufficiently promoted and the conversions are effectively provided.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 272
Atıf : 3.536
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi