Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
(1+1)-Boyutlu Rezonant Doğrusal Olmayan Schrödinger Denklemi İçin Genelleştirilmiş Alt Denklem Yöntemi
2021
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğrusal olmayan modelleri incelemeye olan ilgi son yıllarda artmaktadır. Sistemin durumunun zaman içinde sürekli olarak değiştiği dinamik sistemler doğrusal olmayan etkileşimlere sahiptir. Bu tür sistemlerin değerlendirilmesinde benzersiz doğrusal olmayan diferansiyel denklemlerin kullanılması kaçınılmazdır. Matematiksel bakış açısına göre, doğrusal olmayan diferansiyel denklemlerin analitik çözümlerini elde etmek için, tamamen integre edilebilir olmalıdır. Sonuç olarak, doğrusal olmayan bilim için tamamen integre edilebilir doğrusal olmayan diferansiyel denklemlerin önemi tartışılmaz hale gelmiştir. Bu denklemler arasında fizikçiler ve matematikçiler tarafından en çok çalışılanlardan biri doğrusal olmayan Schrödinger denklemidir. Bu denklem, farklı olayları değerlendirmek için birçok değişikliğe uğramıştır. Bu çalışmada birçok fiziksel olguyu açıklama açısından bu fiziksel denklemlerin en önemlisi olan rezonans doğrusal olmayan Schrödinger denklemi genelleştirilmiş alt denklem yöntemi ile analitik olarak çözülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Generalized Sub-equation Method For The (1+1)-dimensional Resonant Nonlinear Schrodinger’s Equation
2021
Yazar:  
Özet:

Interest in studying nonlinear models has been increasing in recent years. Dynamical systems, in which the state of the system changes continuously over time, have nonlinear interactions. The use of unique nonlinear differential equations is inescapable in the evaluation of such systems. In mathematical point of view, for obtaining analytical solutions of nonlinear differential equations, it must be fully integrable. Consequently, the importance of fully integrable nonlinear differential equations for nonlinear science has become indisputable. Among these equations, one of the most studied by physicists and mathematicians is the nonlinear Schrödinger equation. This equation has undergone many modifications to evaluate different phenomena. In this study, the resonant nonlinear Schrödinger equation, which is the most important of these physical equations in terms of explaining many physical phenomena, is solved analytically with the generalized sub-equation method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi