Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIKLI YAŞAM BİÇİMİ DAVRANIŞLARI VE ETKİLEYEN FAKTÖRLER
2017
Dergi:  
Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını ve etkileyen faktörleri belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Araştırma, ilgili okulda ve bölümde öğrenim görmekte olan 384 öğrenci ile yapılmıştır. Verilerin toplanmasında araştırmacılar tarafından hazırlanan, sosyo-demografik bilgileri ve sağlıklı yaşam biçimiyle ilişkili olduğu düşünülen bazı faktörleri içeren ve 20 sorudan oluşan anket formu ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 20.0 programı ve analizinde tanımlayıcı istatistiklerin yanı sıra t testi ve ANOVA tek yönlü varyans analizi kullanılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin %73.4’ü kadın, %26,6’sı erkek olup, yaş ortalamaları 19.3±1.43’tür. Öğrencilerin Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları ölçeği toplam puan ortalamaları 125.66±18.16 olarak saptandı. Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları ölçeği toplam puanının, sigara içmeyenlerde ve kendi sağlık durumunu ‘iyi’ olarak değerlendirenlerde daha yüksek olduğu, anne ve babalarının eğitim düzeyi yükseldikçe öğrencilerin puanlarının yükseldiği tespit edilmiştir (p<0.05). Öğrencilerin cinsiyetlerine, gelir durumlarına, yaşamlarının büyük bölümünün geçtiği yere, alkol kullanma durumlarına ve kronik hastalık varlığına göre Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları ölçeği toplam puan ortalamaları arasında istatistiksel açıdan anlamlı fark bulunmamıştır (p>0.05). Sonuç: Hemşirelik öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçimi davranışları orta düzeyde bulunmuştur. Sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının önemi ve yaşam boyu uygulanması konusunda eğitimler artırılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Healthy Behavior Behavior of Nursing Students and Factors
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: This research was conducted with the aim of determining the behaviors and factors affecting the healthy lifestyle of students at the University of Adnan Menderes University of Söke Health. Method: The research was done with 384 students who are studying in the relevant school and department. The data collection included social-demographic information and some factors that are considered to be related to a healthy lifestyle, prepared by researchers, and used an survey form consisting of 20 questions and the Healthy Lifestyle Behavior Scale. The data assessment of the SPSS 20.0 program and the analysis of identifying statistics, as well as the t test and ANOVA one-way variance analysis were used. Results: 73.4 percent of students are women, 26.6 percent are men, with an average age of 19.3±1. It is 43. The scale of Students' Healthy Lifestyle Behaviors has a total score average of 125.66±18.16. The scale of Healthy Lifestyle Behaviors has been found that the overall score is higher for non-smoking and those who consider their health status as "good" and the students' score is higher as their parents and parents' educational level rises (p<0.05). According to the gender of students, income status, the place where most of their lives passed, the state of alcohol use and the presence of chronic illness, the scale of Healthy Lifestyle Behavior has not found a statistically significant difference between the total score average (p>0.05). The result: Healthy lifestyle behaviors of nursing students have been found at a medium level. Training on the importance of healthy lifestyle behaviors and lifelong application should be enhanced.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 144
Cumhuriyet Hemşirelik Dergisi