Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Hemşirelikte Sosyal Sermaye Ölçeğinin Türkçe Geçerlilik ve Güvenilirlik Çalışması
2022
Dergi:  
Sosyal Çalışma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hemşirelikte Sosyal Sermaye Ölçeğinin Türkçe geçerlik ve güvenirlik çalışmalarının yapılması amaçlanmıştır. Bu amaçla metodolojik tipte tasarlanan araştırmada 272 hemşireden toplanan veriler kullanılmıştır. Orijinal ölçek 16 madde ve 3 alt boyuttan oluşmaktadır. Araştırmanın verileri Kasım – Aralık 2021 tarihleri arasında toplanıp SPSS ve SPSS AMOS programları kullanılarak analiz edilmiştir. Uyarlama sonuçları ölçeğin Türkçe versiyonunun dil ve içerik doğrulaması için yeterli olduğunu göstermiştir. Doğrulayıcı faktör analizi ile 14 madde ve 3 alt boyutlu bir modelde önemli ölçüde iyi bir uyum göstermiştir. Ölçeğin alt boyutlarına ait Cronbach Alpha katsayıları 0,85 ve üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Hemşirelikte Sosyal Sermaye Ölçeğinin Türkçe versiyonu tutarlı bir şekilde kabul edilebilir psikometrik güvenilirlik ve geçerlilik özellikleri göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Validity and Reliability Study Of The Social Capital Scale In Nursing
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyal Çalışma Dergisi

Dergi Türü :   other

Sosyal Çalışma Dergisi