Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Azotlu Gübre Formları ve Uygulama Zamanlarının Patatesin Verimi ile Yumru Büyüklüğü Üzerine Etkisi
2007
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; patatesin toplam ve farklı ebatlardaki yumru verimleri üzerine azotlu gübre formlarının, uygulama zamanı ve miktarlarının etkisini belirlemek amacıyla 2000-2001 yıllarında Erzurum’da yapılmıştır. Denemede faktör olarak amonyum sülfat, amonyum nitrat ve üre ele alınmış, bu gübre formları dikim öncesi, birinci çapa ve boğaz doldurma dönemleri olmak üzere üç farklı gelişme döneminde tek seferde veya bölünerek farklı miktarlarda uygulanmıştır. Üç azot formunun ve 11 uygulama zamanının yer aldığı bu deneme “Şansa Bağlı Tam Bloklar Deneme Deseninde Bölünmüş Parseller” düzenlemesine göre, 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Çalışmada, dekara büyük (çapı 5.0 cm’den büyük), orta (çapı 3.5-5.0 cm), küçük (çapı 3.5 cm’den küçük) ve toplam yumru verimleri incelenmiştir. Azotlu gübrelerin uygulama zamanı ve miktarlarının dekara orta yumru verimi hariç; büyük, küçük ve toplam yumru verimini önemli ölçüde etkilediği, azotlu gübre formlarının ise dekara büyük yumru verimi dışında hiçbir karakter üzerinde etkili olmadığı belirlenmiştir. Sonuç olarak, incelenen özellikler de dikkate alındığında, daha fazla yumru verim alabilmek ve işgücü ile zaman kaybını da en aza indirmek için, gübrenin tamamının tek seferde ve dikim öncesinde amonyum sülfat formunda verilmesi gerektiği ortaya konmuştur

Anahtar Kelimeler:

Nitrogen Fertilizer Forms and Application Time Effects on Potato Production and Yumber Size
2007
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in Erzurum in 2000-2001 with the aim of determining the impact of nitrogen fertilizer forms, time and quantities on the total and different sizes of potatoes. As the experimental factor, ammonium sulfate, ammonium nitrate and urine were treated, these fertilizer forms were applied in different amounts in three different development periods, including pre-plant, first-dimensional and throat filling periods. This trial, which includes three nitrogen forms and 11 time of application, was established 3 repeatedly, according to the arrangement of "Distributed Parsels in the Chance-Based Complete Blocks Test Design". In the study, large (diameter greater than 5.0 cm), medium (diameter 3.5-5.0 cm), small (diameter smaller than 3.5 cm) and total shell outcomes were studied. The time of application and quantities of nitrogen fertilizers have been determined to have a significant impact on large, small and total fertilizers, except for the average fertilizer, and the forms of nitrogen fertilizers have no effect on any character except for the large fertilizer. As a result, considering the characteristics also, it has been found that in order to get more pottery productivity and to minimize the workforce and time waste, the whole grain should be given in the form of ammonium sulfate once and before planting.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.770
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi