Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 9
EKOTURİZM VE EKOTURİZM REHBERLİĞİ EĞİTİMİ LİSANSÜSTÜ TEZLERİNİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2022
Dergi:  
Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekoturizm, turizm alanında önemi her geçen gün artan yeni alanlardan biri olarak gelişim göstermektedir. Ekoturizmin ve ekoturizm rehberliği ile ilgili lisansüstü eğitimler ülke genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Turizm alanında lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizine ilişkin çalışmalar bulunmasına rağmen, ancak son yıllarda önemli bir gelişim gösteren ve lisansüstü eğitiminin verildiği ekoturizm alanında böyle bir çalışmaya rastlanmamıştır. Çalışma, ekoturizm ve ekoturizm alanında yapılan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi kapsamakta olup, bu alandaki eğitimlerin gelişimini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) verilerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda ekoturizm ve ekoturizm rehberliği lisansüstü eğitimi ile ilişkili olarak “ekoturizm” şeklinde aratma yapılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, 140 adet lisansüstü tez tespit edilmiştir. Ancak, bu tezlerin ekoturizm ve ekoturizm rehberliği ile ilişkili olan turizm tezlerinin sayısı 55 olarak belirlenmiştir. Bu tezlerden 85’i ise coğrafya, ziraat, botanik, peyzaj mimarlığı, mimarlık, şehircilik ve bölge planlama, ormancılık ve orman mühendisliği, kamu yönetimi, işletme, jeodezi ve fotogrametri, ekonomi, sosyoloji, çevre mühendisliği ve deniz bilimleri alanlarında yapılmıştır. Tezlerin 22’si doktora seviyesinde, 118’si ise yüksek lisans seviyesinde yapılmıştır. Analiz sonucunda, doktora tezlerinin 9’u turizm alanında, 13’ü farklı alanlardadır. Yüksek lisans tezlerinin ise 46’sı turizm alanında yapılmıştır. Ekoturizm rehberliği alanında ise 7 adet yüksek lisans tezi bulunmakta ve tümü 2020 yılı sonrasındadır. Turizm alanında yapılan tezlerin 2000 yılı ve sonrasında yapıldığı, ağırlıklı olarak 2010 yılı sonrasında sayının arttığı görülmüştür. Bu bağlamda, yapılan analizler sonucunda ekoturizm ve ekoturizm rehberliği alanındaki çalışmaların son on yıl içerisinde arttığı ve diğer disiplinlerde de birçok çalışmanın olduğu görülmektedir. Bu durum, ekoturizm ve ekoturizm rehberliği alanlarının her geçen gün giderek artan önemini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Food Safety and Practice Recommendations At Hotels After The Covid-19 Process
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi