User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 6
 Views 9
EKOTURİZM VE EKOTURİZM REHBERLİĞİ EĞİTİMİ LİSANSÜSTÜ TEZLERİNİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2022
Journal:  
Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Ekoturizm, turizm alanında önemi her geçen gün artan yeni alanlardan biri olarak gelişim göstermektedir. Ekoturizmin ve ekoturizm rehberliği ile ilgili lisansüstü eğitimler ülke genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Turizm alanında lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizine ilişkin çalışmalar bulunmasına rağmen, ancak son yıllarda önemli bir gelişim gösteren ve lisansüstü eğitiminin verildiği ekoturizm alanında böyle bir çalışmaya rastlanmamıştır. Çalışma, ekoturizm ve ekoturizm alanında yapılan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analizi kapsamakta olup, bu alandaki eğitimlerin gelişimini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) verilerinden elde edilen bilgiler doğrultusunda ekoturizm ve ekoturizm rehberliği lisansüstü eğitimi ile ilişkili olarak “ekoturizm” şeklinde aratma yapılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, 140 adet lisansüstü tez tespit edilmiştir. Ancak, bu tezlerin ekoturizm ve ekoturizm rehberliği ile ilişkili olan turizm tezlerinin sayısı 55 olarak belirlenmiştir. Bu tezlerden 85’i ise coğrafya, ziraat, botanik, peyzaj mimarlığı, mimarlık, şehircilik ve bölge planlama, ormancılık ve orman mühendisliği, kamu yönetimi, işletme, jeodezi ve fotogrametri, ekonomi, sosyoloji, çevre mühendisliği ve deniz bilimleri alanlarında yapılmıştır. Tezlerin 22’si doktora seviyesinde, 118’si ise yüksek lisans seviyesinde yapılmıştır. Analiz sonucunda, doktora tezlerinin 9’u turizm alanında, 13’ü farklı alanlardadır. Yüksek lisans tezlerinin ise 46’sı turizm alanında yapılmıştır. Ekoturizm rehberliği alanında ise 7 adet yüksek lisans tezi bulunmakta ve tümü 2020 yılı sonrasındadır. Turizm alanında yapılan tezlerin 2000 yılı ve sonrasında yapıldığı, ağırlıklı olarak 2010 yılı sonrasında sayının arttığı görülmüştür. Bu bağlamda, yapılan analizler sonucunda ekoturizm ve ekoturizm rehberliği alanındaki çalışmaların son on yıl içerisinde arttığı ve diğer disiplinlerde de birçok çalışmanın olduğu görülmektedir. Bu durum, ekoturizm ve ekoturizm rehberliği alanlarının her geçen gün giderek artan önemini göstermektedir.

Keywords:

Food Safety and Practice Recommendations At Hotels After The Covid-19 Process
2022
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Dünya Multidisipliner Araştırmalar Dergisi