Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 63
 İndirme 8
BORSA, DÖVİZ KURU VE PETROL FİYATLARI ARASINDAKİ OYNAKLIK YAYILIMI
2020
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme, piyasalar arasındaki ilişkileri artması, finansal piyasalardaki risklerin yükselmesi, iletişim araçlarının yaygınlaşması ve iletişim maliyetinin düşmesi gibi konular piyasalar arasındaki oynaklıkların artmasına neden olmuştur. Oynaklık ve oynaklık yayılımları finansta önemli hale gelmiştir. Piyasalar arasındaki oynaklık yayılımlarının bilinmesi yatırım kararlarının verilmesi, çeşitlendirme ile riski azaltımı, portföy yönetimi, fiyat keşfi, uluslararası sermaye hareketleri gibi konular bakımından önem taşımaktadır. Bu çalışmada Borsa İstanbul (BİST), döviz kuru ($/₺) ve petrol (WTI) arasındaki oynaklık yayılımları araştırılmıştır. Çalışma 04.01.2010 – 15.03.2019 dönemine ait günlük verilerle yapılmıştır. Değişkenler GARCH modeliyle tahmin edildikten sonra Hong’un (2001) varyansta nedensellik testi ile oynaklık yayılımları ve DCC GARCH yöntemiyle de değişkenler arası ilişkiler araştırılmıştır. Çalışma sonuçları Borsa İstanbul ve döviz kuru arasında karşılıklı, petrolden ise Borsa İstanbul ve döviz kuruna doğru tek yönlü oynaklık yayılımları olduğunu göstermiştir. DCC GARCH yönteminde ise petrol ile Borsa İstanbul arasındaki ilişki belirlenmiştir. Bu sonuçlar Borsa İstanbul ve döviz kurunda oluşan oynaklıklarda petrolün önemli bir belirleyici olduğunu göstermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Difference between stock exchange and oil prices
2020
Yazar:  
Özet:

Themes such as globalization, increased market relations, risks in the financial markets, the spread of communication means and the decrease in communication costs have led to increased disputes between markets. Playing and playing has become important in finance. The knowledge of gambling spreads between markets is important in terms of topics such as making investment decisions, diversification and risk reduction, portfolio management, price discovery, international capital movements. This study has studied the gap between the Stock Exchange of Istanbul (BIST), the exchange rate ($/€) and the oil (WTI). The work was done with daily data from the period 04.01.2010 - 15.03.2019. After the variables were predicted by the GARCH model, Hong (2001) variable causality test and game spreads and the variable relationships were also studied by the DCC GARCH method. The results of the study showed that the exchange rate is mutual between the Stock Exchange of Istanbul and the exchange rate, and that the exchange rate is one-way, and the exchange rate is one-way. In the DCC GARCH method, the relationship between the oil and the Stock Exchange of Istanbul was determined. These findings show that oil is an important determinant in the stock exchange and exchange rates.

Anahtar Kelimeler:

Volatility Spillover Between Stock Market, Exchange Rate and Oil Prices
2020
Yazar:  
Özet:

Globalization, increased relations between markets, increased risks in financial markets, widespread communication tools and decreased communication costs have led to increased volatility between markets. Volatility and volatility spillover have become important in finance. Knowing the volatility spillover between markets is important in terms of making investment decisions, risk reduction by diversification, portfolio management, price discovery, international capital movements. In this study, the volatility spillover between Istanbul Stock Exchange (BIST), exchange rate ($/₺) and oil (WTI) were investigated. The study was conducted with daily data for the period 04.01.2010 - 15.03.2019. After estimating the variables by GARCH model, Hong's (2001) variance causality test was used to investigate volatility spillover and DCC GARCH method was used to investigate the relationships between variables. The results of the study showed that the bidirectional volatility spillover between Istanbul Stock Exchange and exchange rates and unidirectional volatility spillover from oil to Istanbul Stock Exchange and exchange rates. In the DCC GARCH method, the relationship between oil and Istanbul Stock Exchange was determined. These results show that oil is an important determinant of volatility in Istanbul Stock Exchange and exchange rates. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.787
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi