Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Modern ve Postmodern Değerlerin Yabancılaşmaya Etkisi
2016
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilindiği üzere, yabancılaşma, kişinin kendi benliğinden, çevresinden ve sosyal yaşamdan uzaklaşarak bu kavramların etkisi altına girmek olarak tanımlanabilir. Bu yönüyle yabancılaşma, sendikalaşmaya hizmet etmesi açısından son derece önemlidir. Diğer taraftan modern ve post modern değerlerin sendikalaşmaya etkisi ise, bireyin belirli bir sendikayla özdeşleşmesi, sendikaya bağlılığı ve kendini adamasıdır. „‟Modernization and postmodernization: Cultural, economic and political change in 43 societies„‟ adlı çalışmasıyla, Inglehart (1997), „‟Post modern Values in Seven Confucian Societies: Political Consequences of Changing World Views‟‟ adlı çalışmasıyla Wang(2007) ve ‘’ Alienation and freedom: The factory worker and his industry.‟‟ adlı çalışmasıyla Blauner (1964) modern - post modern değerler ve yabancılaşma kavramlarına ilişkin literatüre katkı sağlamışlardır. Bu çalışmada, sendika üyesi işçilere yönelik söz konusu değişkenler arasındaki ilişki ve ilişkinin boyutu araştırılmaktadır. Çalışma sayesinde sendika üyelerinin sahip oldukları modern ve post modern değerlerinin sosyal yaşama etkileri ve yabancılaşma boyutlarına göstermiş olduğu tutum ve davranışlar ortaya koyularak sonuçları paylaşılmıştır. Bu bağlamda, çalışmanın temel amacı, sendika üyeleri temelinde, ilişki ve etkiler bakımından modern ve post modern değerlerin yabancılaşma ile ilişkisini ele alıp, sendika üyelerinin “yabancılaşma” davranışında bulunma algılarını yapılan araştırma bulgularıyla ortaya koymaktır. Araştırmada, birincil veri toplama yöntemlerinden yüz yüze anket yöntemi gerçekleştirilmiş ve modern-post modern değerler için, Inglehart‟ın (1997),Fries ve arkadaşları (2007) ve Wang (2007) tarafından geliştirilen modernizm-post modernizm ölçeği kullanılmıştır. Yabancılaşma ölçeği olarak Blauner‟s (1964) tarafından uyarlanan ve Ölçer (2005) ile Abay (2004) tarafından kullanılan yabancılaşma ölçeği kullanılmıştır. Araştırma verileri, Kırıkkale ilinde faaliyetlerini sürdüren işçi sendikalarından elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 3.002
2023 Impact/Etki : 1.007
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi