Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 10
Farklı Yürüyüş Hızlarında Adım Uzunluğundan Boy Tahmini
2019
Dergi:  
Antropoloji
Yazar:  
Özet:

Güvenilir bir kimliklendirmenin gerçekleştirilebilmesi için, boy cinsiyet etnik köken ve ölüm anındaki yaş önemlidir. Bu araştırma olay yerini terk eden zanlının kimliklendirilebilmesi için elde herhangi bir kalıntı olmadığı durumlarda zanlı sayısını azaltabilmek adına suç mahallinde bulunan ayak izleri arası adım uzunluğundan suçlunun boyunu tahmin edebilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma Başkent Üniversitesi öğrencisi olan ya da Başkent Üniversitesi personel kadrosunda görev yapan 104 erkek 102 kadın toplam 206 birey üzerinde yürütülmüştür. Katılımcıların yaşları 18 ile 49 arasında değişmektedir. Tüm katılımcılardan boy ve ağırlık ölçümlerinin yanı sıra ayak uzunluğu ölçümleri ve iki farklı hız için tek adım ve çift adım uzunlukları ölçülmüştür. Yürüme hızları erkek katılımcılar için 3,3 km/s ve 5,3 km/s, kadınlar içinse 2,7km/s ve 4,7 km/s olarak belirlenmiştir. Kadınlarda boy ile adım uzunlukları arasında değişen zayıf ancak istatistiksel olarak anlamlı ilişki tespit edilmiştir (r = 0,300 – 0,384). Benzer şekilde, erkeklerde de boy ile adım uzunlukları arasında değişen zayıf ancak istatistiksel olarak anlamlı ilişki bulunmuştur (r = 0,255 – 0,333). Ancak adım uzunluğundan yola çıkarak boy tahminine gidilen bu çalışmada elde edilen regresyon eşitliklerini açıklayıcılık kat sayılarının çok düşük olduğu gözlenmiştir. Sonuç olarak tek adım ve çift adım uzunluklarının boy tahmini için uygun bağımsız değişkenler olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Previsions of the size of the step length at different walking speeds
2019
Dergi:  
Antropoloji
Yazar:  
Özet:

For a reliable identification to be achieved, the size of gender is the ethnic origin and age at the moment of death. This investigation was carried out in order to be able to predict the length of the criminal from the footstep length in the crime district in order to reduce the number of the criminal in cases where there is no remains to be obtained to identify the defendant who has left the place of the incident. The study was conducted by 104 men and 102 women who were a student of the Capital University or who worked in the staff of the Capital University, with a total of 206 individuals. The age of the participants varies from 18 to 49. Measures of size and weight from all participants, as well as foot length measurements and one-step and double-step lengths for two different speeds were measured. The speed of walking is 3.3 km/s for men and 5.3 km/s for women and 2.7 km/s for women. A weak but statistically meaningful relationship between size and step lengths in women has been detected (r = 0,300 - 0,384). Similarly, men also found a weak but statistically meaningful relationship between size and step lengths (r = 0.255 - 0.333). However, starting from the length of the step to the size forecast in this study was observed that the regression equations obtained in the explanation of the length of the step were very low. As a result, one-step and double-step lengths have been concluded that there are no appropriate independent variables for the size estimate.

Anahtar Kelimeler:

Height Estimation From The Step Length At Different Walking Speeds
2019
Dergi:  
Antropoloji
Yazar:  
Özet:

Footprints available in the crime scene by the offender could be evaluated for identification if there is not any other evidence. The aim of the present study is to estimate stature from step length depending on the distance between footprints. The study is conducted on 104 male and 102 female a total of 206 individuals. All the participants were either the students of Başkent University or the staff working for Başkent University. Stature on body weight of all participants were measured and reported. In addition step length and stride length were taken for two different walking speeds. Walking speed were 3,3km/h and 5,3km/h for males, 2,7km/h and 4,7km/h for females. For female subjects statistically significant positive correlation was found between stature and step length and stride length, both for 2,7km/h and 4.7km/h (r = 0,300 - 0,384 respectively). In males significant positive correlations between stature and step and stride lengths both for 3,3km/h and 5,3km/h were also observed (r = 0,255 - 0,333). However, it was observed that the regression coefficients obtained from the step and stride length were very low. It could be concluded that step and stride lengths are not suitable independent variables for stature estimation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Antropoloji

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 919
2023 Impact/Etki : 0.188
Antropoloji