Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 14
INFLUENCE DE LA LITTERATURE FRANÇAISE SUR LA LITTERATURE DU TANZİMAT AU XIXe SIECLE
2020
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uzun yıllar Türk edebiyatı farklı dil, kültür ve edebiyatların etkisi altında kaldı. 1839’da ilan edilen Tanzimat Fermanı sonrası batılılaşma süreci her alanda olduğu gibi edebiyat alanında da büyük hız kazandı. Avrupadaki teknolojik ve sosyal gelişmelere paralel olarak roman, tiyatro, şiir gibi edebi türlerde de büyük gelişmekler oldu. Batıya gönderilen elçiler ve aydınlar bu alanda ki yeniliklere öncülük ettiler. Roman, tiyatro, öykü, şiir, deneme gibi batılı edebi türlerin çevirileriyle başlayan süreç daha sonra benzerlerinin yazılmasıyla edebiyatımıza büyük katkı sağladı. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemi içerisinde yer alan literatür ve doküman analizi yönteminden faydalanılmıştır. Tanzimat edebiyatı ilgili yapılan çalışmalar değerlendirilerek elde edilen bilgiler sonucu otyaya çıkan verilerin çözümlemesiyle söz konusu başlık adı altında bir çalışma oluşturulmuştur. Bu bağlamda Tanzimat döneminin batılı anlamda siyasal, sosyal, kültürel ve edebi alanlarda ki değişim süreci incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.374
2023 Impact/Etki : 0.121
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi