Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Mısır (Zea maysL.): Bir Bitki; İki veya Üç Farklı Ürün
2022
Dergi:  
Türk Doğa ve Fen Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma, mısırda bir bitkidenbirden fazla farklı ürün elde etme imkânlarını araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla, mısır bitkisi üzerindeki koçanlar tüketim amaçlarına göre körpe mısır (koçan püskülü çıkarma dönemi), haşlamalık/közlemelik (süt olum dönemi) ve tane verimi (tam olum dönemi) için farklı dönemlerde hasat edilmiştir. Deneme, “Karadeniz Yıldızı” sert mısır ve “Batem Tatlı” şeker mısır çeşitleri kullanılarak tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak Isparta koşullarında iki ayrı deneme şeklinde 2019 yılında kurulmuştur.Her iki mısır alt türünde de dekara körpe ve taze koçan sayıları bakımından kontrol ile uygulamalar arasındaki farklılık istatistiksel olarak P≤0,01düzeyinde önemli olurken, koçan özellikleri arasındaki farklar önemsiz çıkmıştır. Sert mısırda koçan koparılmayan uygulamada (kontrol) tane verimi bitki üzerinde tek koçan bırakılan uygulamaya göre daha yüksek olurken, koçan ve tane özellikleri bakımından bitki üzerinde tek koçan bırakılan uygulama kontrolden daha yüksek olmuştur.Sonuç olarak bu uygulamaların başarısı mısır bitkisinin birden fazla koçan bağlama özelliğine bağlı olmakla birlikte, bir bitkiden iki veya üç farklı ürünün elde edilebileceği ve pratikte uygulanabilir bir yöntem olduğu sonucun varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Maize (zea Maysl.): Two or Three Different Products From One Plant
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Doğa ve Fen Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 405
Atıf : 1.194
2023 Impact/Etki : 0.105
Türk Doğa ve Fen Dergisi