Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Romatizmal Hastalığı Olan Çocuklarda COVID-19 Aşılama Pratiği
2022
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu kesitsel çalışma, romatizmal hastalığı olan çocukların aşılanma durumlarını ve aşı yaptırmama nedenlerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Kasım 2021’de çocuğu 12 yaşından büyük olan hastaların aileleri ile web tabanlı anket paylaşıldı. Ailelere sosyodemografik özellikleri, çocuklarını aşılma durumları soruldu. Ayrıca aşı yaptırılmayan çocukların ailelerin aşı yaptırmama nedenleri sorgulandı. Bulgular: Çalışmaya, dahil edilme kriterlerine uyan 160 hasta (90 kadın) dahil edildi. Çalışma grubumuzda ortanca yaş 14,9 (12-17,9) yıldı. Çalışma grubunu otoenflamatuvar hastalığı olan 94 hasta, juvenil idiyopatik artritli 43 hasta, bağ dokusu hastalığı olan 18 hasta ve vaskülitli 5 hasta oluşturmaktaydı. Hasta grubumuzda ebeveyn tarafından bildirilen aşılama oranı %75 idi. Ortanca çocuk yaşı, ortanca ebeveyn yaşı ve ebeveyn aşılama oranları aşılanmamış hastalarda daha düşüktü (tümü için p-değeri <0,05). Bu çalışmada romatizmal hastalığı olan çocuklara aşı yaptırılmamasının en sık nedenleri aşının yan etkilerinden korkma, henüz karar verilmemiş olma, altta yatan romatizmal hastalık ve kullanılan ilaçlarla ilgili kaygılar olarak belirtilmişti. Hastaların cinsiyeti, tanısı ve kullandıkları ilaçlara göre gruplar arasında fark yoktu. Benzer şekilde, ebeveynlerin eğitim düzeyleri ve çalışma durumları açısından gruplar arasında fark yoktu (tümü için p-değeri >0,05). Sonuç: Bu sonuçlar, önceki çalışmaların sonuçlarıyla birlikte, aşı tereddütünün nedenlerinin anlaşılması için ipuçları sağlayabilir ve aşı programlarının kapsamını artırmaya yardımcı olabilir.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 in children with rheumatism disease
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: This cutting-edge study was conducted to investigate the vaccination conditions of children with a rheumatism disease and the causes of vaccination. Methods: In November 2021, a web-based survey was shared with the families of patients who had a child over the age of 12. The parents were asked about the socio-demographic characteristics of their children's vaccination. There are also questions about the reasons why children who have not been vaccinated have been vaccinated by their families. Results: 160 patients (90 women) were included in the study, which meets the inclusion criteria. The average age in our study group was 14.9 (12-17.9) years. The study group consisted of 94 patients with auto-inflammatory disease, 43 patients with juvenil idiopathic arthritis, 18 patients with joint tissue disease and 5 patients with vasculitis. The rate of vaccination by the parents in our patient group was 75%. The average child age, the average parent age, and the parent vaccination rates were lower in non-vaccinated patients (p-value for all <0,05). In this study, the most frequent causes of non-vaccination to children with rheumatism disease were the fear of the side effects of the vaccination, the undecided, the underlying rheumatism disease and the concerns about the drugs used. There was no difference between the groups according to the patient’s gender, diagnosis, and the medications they used. Similarly, there was no difference between the groups in terms of the educational levels and working conditions of the parents (p-value for all >0,05). Result: These results, along with the results of previous studies, can provide clues to understand the causes of vaccination hesitation and help increase the scope of the vaccine programs.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 231
Journal of Academic Research in Medicine