Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Fecundity and development of the bean weevil [Acanthoscelides obtectus (Say) (Col.: Bruchidae)] on different bean seeds {Phaseolus vıılgaris
2002
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Türkiye'de tescilli olarak üretilen Yunus 90, Önceler 98, Göynük 98, Şehirali 90, Karacaşehir 90, Akman 98 fasulye çeşitlerinde Fasulye tohumböceği [ Acanthoscelides obtectus (Say)]'nin yumurtlama öncesi, yumurtlama, yumurtlama sonrası süreleri, günlük ve toplam yumurta sayısı, erkek ve dişi bireylerin ömürleri, yumurta açılma süresi ve oranı, larva dönemi süresi ve ölüm oranı, pupa+kokon içindeki ergin süresi ve ölüm oranı, eşey oranı, erkek ve dişi birey ağırlıkları ile fasulye tanelerindeki ağırlık kaybı çalışılmıştır. Fasulye çeşitlerinin protein, nişasta, tanen oranlan, tane kabuğu kalınlığı ve tane iriliği ile A. obtectus'un büyüme, gelişme ve çoğalması arasındaki ilişki araştırılmıştır. Çalışmalar 25±2 °C sıcaklık ve %50±5 orantılı neme ayarlı iklim odasında yürütülmüştür. Fasulye çeşitlerine göre A.obtectus'un larva dönemi süresi, erkek ve dişi ağırlığı, ergin çıkış süresi, erkek ve dişi ömrü, yumurtlama süresi, birinci dönem larva ölüm oranı ve fasulye çeşitlerinin tane kabuğu kalınlığı ve A. obtectus'unfasulye çeşitlerinde oluşturduğu ağırlık kaybı istatistiksel olarak farklı bulunmuştur. Fasulye çeşitlerinin protein oranları ile A.obtectus'un larva dönemi süresi, tane büyüklükleri ile birinci dönem larva ölüm oranı arasında doğrusal bir ilişki tespit edilmiştir. Protein oranı en yüksek çeşit olan Karacaşehir 90 çeşidinde larva dönemi 19.45 gün olmasına karşın, protein oranı %20.48 ile en düşük çeşit olan Yunus 90'da larva dönemi süresi 15.03 gün bulunmuştur. Tane büyüklüğü sınıflandırmasına göre; larva dönemi ölüm oranı küçük taneli olan Karacaşehir 90'da %76.36 ile en yüksek bulunmasına karşın iri taneli çeşit olan Göynük 98'de larva ölüm oranı % 16.92 ile en düşük bulunmuştur. Fasulye çeşitlerinin tanen, nişasta oranları ve tane kabuğu kalınlığı ile A.obtectus'un diğer biyolojik dönemleri arasında bir ilişki tespit edilememiştir.

Anahtar Kelimeler:

Fecundity and development of the bean weevil [Acanthoscelides obtectus (Say) (Col.: Bruchidae)] on different bean seeds {Phaseolus vıılgaris
2002
Yazar:  
Özet:

In this study, in Turkey registered produced Yunus 90, Preceler 98, Göynük 98, Şehirali 90, Karacaşehir 90, Akman 98 beans in the varieties of Beans [ Acanthoscelides obtectus (Say)] pre-ovulation, ovulation, post-ovulation periods, daily and total number of eggs, life of male and female individuals, time and rate of opening of eggs, larva period and rate of death, adult time and rate of death in pupa+cocon, item rate, male and female individual weight and weight of beans. The relationship between protein, nishasta, tanen proportionate, the thickness of one leather and the irility of one and the growth, development and reproduction of A. obtectus has been studied. The studies were carried out in a room with a temperature of 25±2 °C and a moisture ratio of 50±5%. According to the varieties of beans, the larva period of A.obtectus, the male and female weight, the adult output time, the male and female life, the ovulation time, the first-period larva death rate and the one-course thickness of the beans varieties and the weight loss of the A.obtectus in the beans varieties have been statistically different. A linear relationship has been found between the protein ratio of the beans and the larva period of A.obtectus, the larva size and the first period larva death ratio. Although the larva period in Karacaşehir 90 varieties with the highest protein rate is 19.45 days, the larva period in Yunus 90 varieties with the lowest protein rate is 20.48%, the larva period is 15.03 days. According to the larva size classification; the larva period mortality rate was the highest in Karacaşehir 90 with 76.36%, while the larva death rate was the lowest in Göynük 98 with 16.92%. There is no connection between the tanen, niches and the thickness of the one leather and the other biological periods of A.obtectus.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni