Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
Destinasyon Pazarlamasında Film Etkili Turizm: Balika Vadhu Dizisi Üzerine Bir İnceleme
2022
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı: Çalışmanın amacı; Hindistan'ın dizide nasıl etkin bir şekilde tanıtıldığını göstermek için "Balika Vadhu" dizisinde kullanılan sahnelerde tasvir edilen Hint kültürünü, şehirlerini, geleneklerini, bölgesel faaliyetlerini ve ürünlerini tanıtmaktır. Araştırma yöntemi: Bu çalışmada, kolayda örnekleme ile seçilen "Balika Vadhu" televizyon dizisi göstergebilim yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Dizi sekiz alt kategoride incelenmiştir. Bu kategoriler, barınma ve ibadet için kullanılan mekanlar, turistik yerler, bölgenin tanınmış ünlüleri ve politikacıları, kültürel öğeler, yerel ürünler, yerel etkinlikler, sosyal yaşam ve ekonomik yaşamdır. Araştırmanın sonucu: Dizide Jaitsar, Jaipur, Udaipur, Jaura ve Mumbai şehirlerinin görsel manzaraları kullanılmış ve bu şehirlerin çekici yönleri tanıtılmıştır. Dizide yerleşim yerleri, ibadethaneler, festivaller, bayramlar ve şenlikler gibi geleneksel etkinlikler yer almaktadır. Turistik mekanların tanıtıldığı sahneler hem görsel hem de diyaloglarla desteklenmektedir. Belli sahnelerde, turistik yerlerin doğal bitki örtüsü görsel olarak tasvir edilir ve bu yerler, konumlarından ve uyandırdıkları duygulardan (huzur, mutluluk vb.) bahseden ayrıntılı diyaloglarla başarılı bir şekilde tanıtılır. Bir diğer önemli unsur ise ünlüleri kullanmasıdır. Dizi, hem politikacıların hem de aktörlerin yanı sıra halkın beğenisini kazanan kişilerin kullanımıyla mesajlar içermektedir. Sahneler, bölgenin yaşadığı en büyük sorun olan çocuk evliliklerine ünlüler aracılığıyla dikkat çekmektedir. Kültürel unsurların tanıtılmasıyla kültür turizminin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Kültürel tanıtım, özellikle köklü geçmişi ve gelenekleri olan ülkeler tarafından fırsata dönüştürülmesi gereken bir unsurdur. Dizi, köklü bir kültüre sahip Hindistan'dan birçok renkli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Festivaller, bayramlar ve törenler tarihi ve nasıl kutlandığı anlatılarak tanıtılmaktadır. Sosyal yaşam unsuru, tanıtılan bölgenin sosyal yapısı hakkında bilgi verir. Örneğin bütün aile bireylerinin bir arada yaşadığı büyük aile yapısının ülkede yaygın olduğu ve önemli kararların aile büyüğü tarafından alındığı görülmektedir. Dizide kadınların eğitimi, çalışmaları, ailede söz hakkı ve medeni haliyle ilgili sahneler yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir kadın evlendiğinde toplumdaki statüsü yükselirken; dul kaldığında birçok haktan mahrum kalmaktadır. Yerel ürünlerin çekiciliği, bir destinasyonun tanıtılmasında önemli bir rol oynar. Bu ürünlerin tanıtımı açısından; ürünü oluşturan bileşenler (malzemeler), üretilme şekli, kullanım amacı ve kullanım şekli gibi unsurları içeren sahnelerin varlığı yerel ürünlerin başarılı bir şekilde tanıtıldığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 385
2023 Impact/Etki : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics