Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Süt sağım makinası vakum pompalarında farklı vakum basınçlarının bazı parametre değerlerine etkilerinin belirlenmesi
2019
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, süt sağım makinası vakum pompalarında farklı vakum basınçlarının hava debisi, güç gereksinimi, özgül enerji tüketimi, birim güç başına pompa hava debisi ve gürültü seviyesine etkileri incelenmiştir.  Araştırmada motor ve pompa devirleri, maksimum pompa basınçları ve yağ tüketimleri de belirlenmiştir. Çalışmada farklı kapasitelerde 4 adet vakum pompası kullanılmıştır. Vakum pompalarının 50 kPa basınçtaki hava kapasiteleri firma kataloğunda sırasıyla 600, 1200, 1500 ve 2000 L/dak’dır. Bu pompalar sırasıyla VP-1, VP-2, VP-3 ve VP-4 olarak isimlendirilmiştir. Denemelerde pompa basınçları olarak 42, 44, 46, 48 ve 50 kPa seçilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, motor devri, pompa devirleri ve yağ tüketim değerleri farklı vakum basınçlarından etkilenmemiş, tüm basınçlarda aynı devir sayıları ve yağ tüketimlerini vermiştir. Dört farklı pompanın kendi aralarındaki motor devir sayılarında ve maksimum pompa basınçlarında istatistiki olarak bir fark olmamış (P>0.05), ancak pompa devir sayılarında ve yağ tüketimlerinde istatistiki olarak fark görülmüştür (P<0.05). Vakum pompaları içerisinde 50 kPa basınçta firmanın belirttiği kapasite büyüklüğünü VP-2 (1203 L/dak) ve VP-3 (1570 L/dak) tipi pompalar sağlamıştır. VP-1 pompası kapasitesinin %3, VP-4 pompa ise %13 düzeyinde daha az hava kapasitesi vermiştir. VP-4 pompası hariç diğer pompalar tüm vakumlarda anma motor güçlerinin altında güç tüketmişlerdir. VP-4 tipi pompanın anma motor gücü, 42 kPa basınçta %16, 50 kPa basınçta ise %23 daha fazla oranda güç tüketmiştir. VP-3 tipi vakum pompası tüm basınçlarda en yüksek birim güç başına hava debisi (42 kPa’da 556.6 L/dak kW, 50 kPa da 401.8 L/dak kW) vermiştir. Özgül enerji tüketimi en düşük pompa VP-3, en yüksek ise VP-1 tipi pompada gerçekleşmiştir. 42-50 kPa vakum aralıklarında en düşük gürültü seviyesi VP-2 tipi pompada bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the effects of different vacuum pressure on certain parameters in vacuum pumps
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of the different vacuum pressure on the air flow, power requirement, specific energy consumption, pump air flow per unit power and noise levels in the vacuum pumps were studied.  The study also determined engine and pump rotations, maximum pump pressure and oil consumption. In the study, four vacuum pumps were used in different capacities. The air capacity of the vacuum pumps at a pressure of 50 kPa in the company catalogue is 600, 1200, 1500 and 2000 L/min, respectively. These pumps are named as VP-1, VP-2, VP-3 and VP-4 respectively. In the trials, the pump pressure was selected as 42, 44, 46, 48 and 50 kPa. According to the research results, the engine rotation, pump rotations and oil consumption values were not affected by different vacuum pressures, giving the same number of rotations and oil consumption in all pressures. There was no statistical difference between the four different pumps in the number of motor rotations and maximum pump pressure (P>0.05), but it was statistically distinguished in the number of pump rotations and oil consumption (P<0.05). In the vacuum pumps, the capacity size indicated by the company at a pressure of 50 kPa was provided by VP-2 (1203 L/min) and VP-3 (1570 L/min) types of pumps. The VP-1 pump capacity is 3% and the VP-4 pump capacity is 13% less. Other pumps, except the VP-4 pump, have consumed power under the memory engine powers in all vacuum. The memory engine power of the VP-4 type pump consumed more power at a pressure of 42 kPa by 16%, and at a pressure of 50 kPa by 23%. VP-3 type vacuum pump has the highest unit power flow per unit in all pressures (42 kPa 556.6 L/min kW, 50 kPa 401.8 L/min kW). The lowest energy consumption occurred in the VP-3 pump and the highest in the VP-1 type pump. The lowest noise level was found in the 42-50 kPa vacuum range in the VP-2 type pump.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi