Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Çocuk suprakondiler humerus kırıklarının medial yaklaşım ile cerrahi tedavisinde orta dönem sonuçlarımız
2009
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çocuk suprakondiler humerus kırıklarının cerrahi tedavisinde medial yaklaşım ile açık yerleştirme ve internal tespit uygulanan hastaların orta dönem sonuçlarının geriye dönük değerlendirilmesi. Hastalar ve Yöntem: Düşme sonrası suprakondiler humeral bölgede Gartland tip III ekstansiyon kırığı gelişen ve kliniğimizde medial yaklaşım ile açık yerleştirme ve çapraz iki K-teli ile internal tespit uygulanan 33 hasta çalışmaya dahil edildi. Ameliyat sonrası 3. ve 4. haftalar arasında kırığın radyografik olarak kaynama durumuna göre teller çekildi. En son kontrollerde kaydedilen hareket açıklığı ve taşıma açısı değerleri sağlam taraf ile karşılaştırılarak sonuçlar Flynn kriterlerine göre değerlendirildi. Sonuç: Ortalama takip süresi 27,6 ay (14-58 ay) idi. Hareket açıklığı ve taşıma açısı sonuçları Flynn kriterlerine göre değerlendirildiğinde; kozmetik (taşıma açısı) yönünden %100 tatminkar sonuç, fonksiyonel (hareket kısıtlanması) yönden %67 tatminkar, %33 başarısız sonuç elde edildi. Çıkarımlar: Kapalı yerleştirmenin başarısız olduğu çocuk suprakondiler humerus kırıklarının cerrahi tedavisinde medial yaklaşım ile açık yerleştirme ve internal tespit, teknik olarak kolay uygulanabilir olması ve komplikasyonlarının azlığı nedeniyle güvenilir bir tedavi yöntemidir.

Anahtar Kelimeler:

Our mid-term results in the surgical treatment with the medial approach of humerus fractures of children
2009
Yazar:  
Özet:

Purpose: Open placement with medial approach in the surgical treatment of humerus fractures of children and internal detection of the patient's mid-term results. Patients and Method: After falling supracondes in the humeral area Gartland type III extension breach developed and open placement with medial approach in our clinic and internal detection with cross-crossed two K-strings were included in the 33 patients study. Between the 3rd and 4th weeks after the operation, the wire was removed radiographically according to the coating condition of the break. The results were assessed according to Flynn criteria by comparing the movement clarity and transport angle values recorded in the latest checks with the solid side. The average tracking time was 27.6 months (14-58 months). When the openness of movement and transfer angle results were assessed according to Flynn criteria; the result was 100% satisfying in the cosmetic (transport angle), the result was 67% satisfying in the functional (movement limitation) and 33% failed. Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output: Output

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.218
2023 Impact/Etki : 0.019
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni