Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Effect of Short-term Probiotic Yogurt Consumption on Caries Risk Factors in Infants
2019
Dergi:  
The Journal Of Pediatric Research
Yazar:  
Özet:

Aim: We aimed to evaluate the effect of short-term probiotic yogurt consumption on pH, buffering capacity, and Streptococcus Mutans, Lactobacilli and secretory immunoglobulin A (sIgA) levels in saliva of 6-8 months old healthy infants. Materials and Methods: Twenty healthy infants and their mothers were enrolled in the study. They were randomly allocated into two groups as study and control. In the study group, probiotic yogurt (Bifidobacterium Longum BB536, Bifidobacterium Bifidum Bb12, Lactobacillus Rhamnosus HN001) was given to infants for 3 weeks whereas, in the control group, home-made yogurt was consumed. A dental saliva pH-Indicator strip (GC, Japan) was used for salivary pH measurements. Buffering capacity was determined using CRT buffer (Ivoclar Vivadent, Liechtenstein). The counts of salivary mutans streptococci and lactobacilli were evaluated using CRT bacteria (Ivoclar Vivadent,Liechtenstein). ELISA was used for sIgA. Scores at baseline and three weeks after were statistically evaluated by Wilcoxon test using the IBM SPSS 20.0 program. Results: Salivary pH, IgA, S. mutans and lactobacilli values showed no significant change after 3 weeks of probiotic yogurt consumption, however there was a statistically significant increase in the buffering capacity of saliva (p=0.04). Conclusion: Short-term probiotic yogurt intervention in infants during the early stages of life might have benefits for oral health. Further studies with both short- and long-term use of probiotics must be implemented in infants to confirm the results and see the effects on other caries risk factors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Journal Of Pediatric Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 591
Atıf : 209
2023 Impact/Etki : 0.014
The Journal Of Pediatric Research