Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Silene fuscata'nın Anadolu'daki Varlığının Moleküler Açıdan Araştırılması
2023
Dergi:  
Kommagene Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Silene fuscata, Doğu Akdeniz, Kuzey Afrika ve Güney Avrupa'yı içeren geniş bir coğrafyaya yayılmış tek yıllık bir bitki türüdür. Akdeniz Bölgesi bu türün doğal yayılış alanı olarak bilinir. S. fuscata'nın Anadolu'da da yetiştiği birçok kapsamlı botanik çalışmada bildirilmiş olmakla birlikte türün mevcut durumu hiçbir zaman ayrıntılı olarak araştırılmamıştır. Bu makalede S. fuscata'nın Anadolu'daki varlığı incelenmiştir. Anadolu ve Anadolu dışından toplanan farklı Silene türlerinden nükleer ve kloroplast-DNA dizileri üretilerek bu bitki örneklerinin filogenetik ilişkileri irdelenmiştir. DNA dizi analizleri ve mevcut diğer kanıtlar S. fuscata’nın Anadolu’da yayılış göstermediğine işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Occurrence Of Silene Fuscata In Anatolia Based On Molecular Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

Silene fuscata is an annual species distributed to a wide geography including Eastern Mediterranean, Northern Africa, and Southern Europe. The native range of this species is known as the Mediterranean Region. Presence of S. fuscata in Anatolia is reported by several comprehensive botanical literatures; however, the actual situation has never been investigated thoroughly. This study focuses on the occurrence of S. fuscata in Anatolia. In order to determine the existence of this species in the aforementioned area, nuclear and chloroplast-DNA sequence data from a wide range of Silene samples were analyzed. DNA sequence analyses and other available evidence display no support for the presence of S. fuscata in Anatolia.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kommagene Biyoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 65
2023 Impact/Etki : 0.057
Kommagene Biyoloji Dergisi