Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 6
Finansal Derinliğin Kırılgan Beşli Ekonomileri Üzerindeki Etkisi
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal sistemdeki gelişme ekonomik büyüme performansının artırılması için önemlidir. Zira finansal sistemdeki pozitif değişim büyümeyi sağlayan yatırım ve tüketim kararlarının verilmesini de olumlu bir şekilde etkileyecektir. Bununla birlikte finansal gelişmişliğin ölçümünde kullanılan göstergelerden bir tanesi olan finansal derinlik, gelişmekte olan ülkelerin finansal sistemden ne derece yararlanabildiğini gösteren önemli bir endekstir. Finansal derinliği sağlamak amacı ile gerek yurtiçi tasarrufların gerekse küresel sermaye akımlarının finansal sisteme girişi önem arz etmektedir.Bu çalışmada finansal derinliğin ekonomik büyüme üzerindeki etkisi “kırılgan beşli” olarak tabir edilen ve finansal sistemlerinin dış finansmana bağımlılıkları ile bilinen Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Hindistan ve Endonezya ekonomilerinde 1980 ve 2018 yılları arasında kalan dönemlere ait veriler ışığında panel veri analiz yöntemleri ile test edilmektedir. Test sonuçları göstermektedir ki, ülke grubunda kısa ve uzun dönemde çift yönlü nedenselliğin varlığından bahsetmek mümkün iken, ülke bazlı analizler sonucunda finansal derinlikten ekonomik büyümeye doğru Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika ekonomilerinde tek yönlü bir nedenselliğin bulunduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Financial Depth On Fragile Five Economies
2021
Yazar:  
Özet:

Improvement in the financial system is important to increase economic growth performance. Because the positive change in the financial system positively affects the investment and consumption decisions ensuring growth. In the meantime, the financial depth that is one of the indicators of financial development measurement is a remarkable index revealing the degree of benefiting from the financial system in terms of developing countries. The entry of both domestic savings and global capital flows into the financial system is crucial to pro-vide the financial depth. This study utilized panel data analysis methods to test the effect of financial depth on economic growth in the light of data of Turkish, South African, Brazilian, Indian, and Indonesian economies that are called fragile five and also well-known with their financial systems’ dependency to external financing for the period between 1980 and 2018. Test results show that it is possible to talk about two-way causality for the country group in the short and long term while there is only a one-way causality from financial depth to Brazilian, Indian, and South African economies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 11.798
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi