Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 45
 İndirme 7
OKULLARDAKİÖRGÜTSEL GÜVEN DÜZEYİNİN BAZI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2006
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, bazıdeğişkenlere göre okullardaki örgütsel güven düzeyinin farklılaşıp farklılaşmadığınıtest etmektir. Araştırmanın bağımsız değişkenleri, öğretmenlerin cinsiyetleri, branşları, herhangi bir sendikaya üye olup olmama, okul dışında beraber sosyal etkinlik yapıp, yapmama durumlarıve okulların öğretmen sayılarıdır. Araştırmanın bağımlıdeğişkenleri; okulun örgütsel güvenin alt boyutlarıolan çalışanlara duyarlılık, yöneticiye güven, iletişim ortamıve yeniliğe açıklıktır. İlişkisel tarama yöntemiyle yapılan bu araştırmanın evrenini, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıresmi ilköğretim okullarında çalışan öğretmenler oluşturmaktadır. Bu öğretmenlerin sayısı378 665’dir Araştırma evrenindeki öğretmenlerin nicel açıdan temsil yeterliliklerini sağlamak amacıyla uzman görüşleri ve örneklem tekniklerine dayalıolarak minimum kişi sayısı1536 olarak hesaplanmıştır. Araştırmanın örneklemi ise 1144’ü bayan, 1288’sierkek olmak üzere toplam 2432 öğretmenden oluşmaktadır. Bu araştırmada ilköğretim okullarının örgütsel güven düzeyini belirlemek için “Okulda Örgütsel Güven Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre, örgütsel güvenin çalışanlara duyarlılık, yöneticiye güven, iletişim ortamıve yeniliğe açıklık alt boyutlarıpuan ortalaması; öğretmenlerin cinsiyet. okul dışında beraber sosyal etkinlik yapıp ve yapmama durumları, okuldaki öğretmen sayısıdeğişkenlerine göre anlamlıdüzeyde farklılaşmaktadır. Öğretmenlerin branş, sendikaya üye olup olmama değişkenine göre okulların örgütsel güvenin boyutlarıolan çalışanlara duyarlılık, iletişim ortamı, yöneticiye güven ve yeniliğe açıklık alt boyut puan ortalamalarının anlamlıdüzeyde farklılaşmadığıbulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

study in terms of some variables of the level of trust in schools
2006
Yazar:  
Özet:

the purpose of this research is to test whether the level of organizational trust in schools is differentiation and differentiation of research independent variables of teachers' gender branches are members of any union, and other than the school, social events and non-made situations and the number of teachers of schools are dependent on the research of the school in the mean-of-the-art relations with the understanding of the managers of trust communication environment and innovation of this research conducted by means of relational screening to the national education ministry of the national education, and the number of teachers in the secondary education, and the number of teachers of teachers in the secondary schools, in the number of educational institutions, which are based on the number of the number of teachers, and the number of teachers in the number of teachers, and the number of teachers, and the number of teachers of teachers of teachers of teachers, in the number of teachers, and the number of teachers in the number of teachers in the education in the number of teachers of teachers in the number of teachers in the secondary education in the number of teachers in the number of teachers of teachers, and the education in the number of teachers in the secondary education in the education in the number of education in the education in the education in the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.620
2023 Impact/Etki : 0.3
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi