Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
Effectiveness of Mirror Therapy on Upper Limb Motor Functions Among Hemiplegic Patients
2020
Dergi:  
Bangladesh Journal of Medical Science
Yazar:  
Özet:

Background: 80% of people with a stroke have impairment of the upper limb (UL). The hemiparetic arm is one of the most devastating consequences after stroke. Improving use of the affected UL is important however, because difficulty in using this UL in daily tasks has been related to lower quality of life. Design: A prospective randomized control trial type study. Setting: Malaysia Government and Private Hospitals and also in private Physiotherapy Centre’s. Population: A total of 25 subjects post stroke were randomly assigned to either in experimental group (n=13) and control group (n=12). Methods: Control group received 45 minutes of treatment session and therapy consisted of conventional therapy only with the affected upper extremity whereas experimental group also received 45 minutes of treatment session and therapy consisted of conventional therapy along with mirror therapy for three days/week. Outcome measures used were Fugl-meyer assessment and Functional independent measure. Results: Comparison of the changes in the Fugl-meyer assessment and Functional independent measure from baseline to six weeks between control and experimental group, revealed that significant improvement were in experimental group which was (p<0.05). Conclusion: Combination of conventional and mirror therapy is an effective method on restoring upper limb motor function among hemiplegic patients. Bangladesh Journal of Medical Science Vol.19(2) 2020 p.208-213

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bangladesh Journal of Medical Science

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.493
Atıf : 250
2023 Impact/Etki : 0.019
Bangladesh Journal of Medical Science